ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Αυτόματη μετάβαση στο μέλλον

Η αναμέτρηση με το παρελθόν δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η προσπάθεια να προσεγγίσεις την ανάγκη που οδήγησε πριν από χιλιάδες χρόνια τους αρχαίους ημών προγόνους να δουλέψουν με πάθος για να πετύχουν το ακατόρθωτο και να φτάσουμε σήμερα να μιλάμε με θαυμασμό και δέος για όλα εκείνα που μας άφησαν, μόνο εύκολος δρόμος δεν είναι.

Εκτός και αν συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι εξακολουθούμε να είμαστε παρατηρητές κάνοντας μικρά βηματάκια σ το αύριο που μας έχτισαν εκείνοι πάνω σε δυνατά θεμέλια. Αυτό που χρειάζεται για να δεις ξεκάθαρα την αλήθεια είναι υπομονή αλλά και θέληση να παραδεχτείς ότι αν δεν είχαν δουλέψει ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας ο Αρχιμήδης, ο Ήρων και άλλοι πολλοί για να μπουν οι γερές βάσεις για το μέλλον ακόμα θα κουβαλούσαμε νερό με το κανάτι.

Δέσποινα 4
Δέσποινα 2
Δέσποινα 1
Δέσποινα 3

Μία βόλτα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» είναι αρκετή για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος ότι έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Από τις 17 Μαρτίου που φιλοξενείται η έκθεση «ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία» εξερευνώντας όλα εκείνα τα τεχνολογικά επιτεύγματα που έφεραν τον αρχαίο ελληνικό κόσμο σε ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο πεδίο αλλά και τον τρόπο σκέψης των προγόνων μας, ένα είναι το συμπέρασμα που καταλήγουν οι πάντες ότι δηλαδή «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Η έκθεση πραγματεύεται όλα εκείνα τα σπουδαία τεχνικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του αρχαίου κόσμου και επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν στα μονοπάτια των φιλοσοφικών του αναζητήσεων που αποτέλεσαν σταθμούς της ελληνικής σκέψης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου.

Η γενική είσοδος κοστίζει έξι ευρώ.

 

Δέσποινα Μπαρδάκου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων