ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Η Σουπερλίγκα αποφασίζει για το πρωτάθλημα και το μέλλον της

Κρίσιμο ΔΣ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2μμ στη Σουπερλίγκα και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα κριθούν πολλά για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πόσες ομάδες θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν.

Οι 16 ομάδες της λίγκας λοιπόν θα συζητήσουν το θέμα με τις έγγραφες δεσμεύσεις που έχει ζητήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης να κατατεθούν, ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» και να επαναρχίσει η αγωνιστική δράση.

Εως τώρα Ολυμπιακός και Ξάνθη είναι οι ομάδες που δεν έχουν υπογράψει το σχετικό έγγραφο, καθώς Παναθηναϊκός και Λάρισα την Παρασκευή άλλαξαν άποψη συμφωνώντας με τις δεσμεύσεις Βασιλειάδη.
Τα κύρια σημεία των δεσμεύσεων αυτών είναι:

– Σε περίπτωση που στην διάρκεια της σεζόν οπαδοί ομάδας προκαλέσουν φαινόμενα βίας (είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, κερκίδες, αποδυτήρια, ή συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου) τρεις φορές, ή αν ομάδα τιμωρηθεί πειθαρχικά για συμπεριφορά οπαδών τέσσερις φορές, τότε ο εν λόγω σύλλογος θα τιμωρείται με υποβιβασμό καθώς θα ανακαλείται το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

– Σε περίπτωση δυσφημιστικών δηλώσεων αξιωματούχων ομάδων που προκαλούν βίαιες συμπεριφορές μέσω ΜΜΕ ή social media, τότε θα τιμωρείται η ομάδα τους.

– Από την επόμενη περίοδο η ευθύνη για την φύλαξη των αγώνων θα περάσει στις ΠΑΕ με την αστυνομία εκτός γηπέδου.

– Θα καταργηθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός εκδίκασης πειθαρχικών αδικημάτων.

Η αδειοδότηση και η παραμονή στη Σουπερλίγκα

Το δεύτερο θέμα που θα συζητηθεί είναι η αδειοδότηση των ομάδων. Κάθε χρονιά όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν φάκελο στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, με τις εξοφλήσεις και τους διακανονισμούς των οφειλών που έχουν στο δημόσιο έως το τέλος Μαρτίου και σε ιδιώτες έως τις 31/12 του προηγούμενου έτους.

Συνεπώς έως τις 31 του μηνός όλες οι ΠΑΕ θα πρέπει να έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αλλά και να έχουν ρυθμίσει έστω τις οφειλές τους σε ιδιώτες έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και υποβιβάζονται.

Επειδή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι τουλάχιστον 7 οι ΠΑΕ (μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός) που δεν έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται ειδικά μετά την κατάρρευση της συμφωνίας για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, θα τεθεί προς ψήφιση η πρόταση να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού.

Για να εγκριθεί μια τέτοια απόφαση απαιτούνται τα ¾ των ψήφων και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν ήδη 13 θετικές ψήφοι.

Εάν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί, η αλλαγή στον κανονισμό αδειοδότησης θα προσαρτηθεί στο άρθρο για τις ποινές και οι περισσότερες ομάδες της Σουπερλίγκας θα παραμείνουν στην κατηγορία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων