ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

H FIFA θα μιλήσει εφ όλης της ύλης

«Δεν ήρθα εδώ για να επιβάλλω ποινές, ήρθα για συμβουλές. Θα μιλήσουμε για ποδόσφαιρο και όχι για πολιτική. Είμαστε εδώ για όλα αυτά που έγιναν και για το θέμα με το πιστόλι. Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια», δήλωσε λίγο πριν από τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ο Χέρμπετ Χούμπελ, εκπρόσωπος της FIFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ.

Η συμβολή της FIFA

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, τον ευχαρίστησε που ήλθε στην Ελλάδα και τόνισε ότι η Πολιτεία, αλλά και η ΕΠΟ ζητούν την συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, προκειμένου να μπει ένα οριστικό τέλος σε ανάλογα φαινόμενα.

Η συνάντηση έγινε στην σκιά των θλιβερών γεγονότων της περασμένης Κυριακής, στο γήπεδο της Τούμπας, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Τι μέλλει γενέσθαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Μετά τη συνάντηση ο Αυστριακός Χέρμπετ Χούμπελ, εκπρόσωπος της FIFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου.

Εν τω μεταξύ, ο Μπιορκ Βασάλο, υπεύθυνος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, έλαβε γνώση της επιστολής του κ. Βασιλειάδη και σε απάντησή του ενημέρωσε ότι κλιμάκιο της Ομοσπονδίας θα βρίσκεται στη χώρα μας,  προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην απάντησή του ο κ. Βασάλο επισημαίνει ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, είναι πάντα σε συνεννόηση με την UEFA και ότι ο υπεύθυνος που έχει ορίσει η Ομοσπονδία για την εποπτεία του ελληνικού πρωταθλήματος έχει άμεση εικόνα και έχει κάνει ήδη την αναφορά του για το θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Τέλος, τονίζεται ότι η FIFA απαιτεί να παρθεί μια ασυμβίβαστη και γενναία απόφαση προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε φαινόμενο βίας στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης

«Αξιότιμε Υπουργέ

Έλαβα γνώση της επιστολής που στείλατε την 12η Μαρτίου του 2018.

Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη των καταστάσεων στην Ελλάδα, από τη στιγμή που έλαβαν χώρα τα συμβάντα στη Θεσσαλονίκη.

Εχθές το απόγευμα, η Επιτροπή Συντονισμού της FIFA, υπεύθυνη για την επιτήρηση της ΕΠΟ, έφερε στο προσκήνιο την υπόθεση και σήμερα, αντιπροσωπία θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να αρχίσει συζητήσεις με τους ιθύνοντες για τις περαιτέρω δράσεις.

Ενώ επιβεβαιώνουμε ότι τα περιστατικά αυτά πρέπει να εξεταστούν υπό το πρίσμα των ποινών που ορίζονται από την ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην εξολόθρευση όλων των βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο».

Στ. Λεμονίδης

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων