ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Γιώργος Κύρτσος: «Η κυβέρνηση έχει υπογράψει την κλιμάκωση της λιτότητας το 2019 και το 2020”

Ασκείται πίεση εκ των πραγμάτων. To ΔΝΤ δεν κάνει πολιτική παρέμβαση, αλλά αυτή είναι η λογική του για πρόωρες εκλογές, με την έννοια ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πει “δεν τα δέχομαι, σας έβγαλα από τα μνημόνια και πάμε να στήσουμε κάλπες”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος στον Αθήνα 9.84 και στους Νεκτάριο Νώτη και Σταμάτη Ζαχαρό.

Αναλυτικά :

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Γ Κύρτσος: “Οσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με το πιστόλι και τον Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, τα παρακολούθησα αναλυτικά στο EYRONEWS της Γαλλίας. Επομένως καταλαβαίνουμε πώς πέρασε από τον αθλητικό Τύπο στα media, τα οποία καλύπτουν την επικαιρότητα . Η εικόνα λοιπόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ελληνικό δημόσιο βίο και την κυβέρνηση θα διαμορφωθεί αρνητικά“

*ΓΙΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΑΠΟ 1ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ 5 δις.

Γ.Κύρτσος: “Έχουμε χάσει τη μπάλα με τον Τσίπρα. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει το υποτιθέμενο τέλος της λιτότητας, ενώ η ίδια έχει υπογράψει την κλιμάκωση της λιτότητας το 2019 και 20. Το ζήτημα δεν είναι εάν θα γίνουν και τα δύο μέσα στο 2019 αλλά το ότι μετά από τόσα χρόνια στα μνημόνια, συνεχίζονται τα μνημονιακά μέτρα μετά και την επίσημη λήξη του μνημονίου. Είναι εκρηκτικό από κοινωνική και πολιτική άποψη . Τι θα πούμε στον κόσμο, ως ΝΔ, όταν επικρατήσουμε στις εκλογές, που είναι και το πιθανότερο σενάριο; Θα λέμε στον κόσμο να του πάρουμε το πορτοφόλι τη στιγμή που υποτίθεται ότι θα έχουμε βγει από το μνημόνιο. Μπορεί να σταθεί ένα πολιτικό σύστημα με αυτή τη λογική; Εμείς, ως ΝΔ, θα δούμε τι περιθώρια έχουμε. Θα κάνουμε μια προσπάθεια , αλλά το ζήτημα είναι που έχουμε φτάσει…Ο άνθρωπος που κέρδισε τις εκλογές το 2015 υποσχόμενος το τέλος της λιτότητας, έχει προγραμματίσει την σκλήρυνση της λιτότητας μετά το επίσημο τέλος του μνημονίου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Είναι κάτι που μπορεί να τινάξει στον αέρα το πολιτικό σύστημα. Πώς θα αντέξουν αυτή την πολιτική κοροιδία οι ειλικρινείς φορολογούμενοι και οι συνταξιούχοι;Οι δε τελευταίοι θα πληρώνουν περισσότερους φόρους με μικρότερη σύνταξη, δεδομένης της μείωσης του αφορολόγητου.

Ο Τσίπρας έχει ναρκοθετήσει την οικονομική πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Το ΔΝΤ έχει τις αμφιβολίες του για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι γνωστό αυτό, οπότε σκληραίνει το παιχνίδι. Ασκεί διπλή πίεση. Αφενός προς την ΕΕ, ότι αν δεν θέλετε τόσο σκληρά μέτρα κάνετε κάτι καλό για το ελληνικό χρέος και αφετέρου στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι από τη στιγμή που πέφτετε συνέχεια έξω στις προγνώσεις για την ελληνική οικονομική ανάπτυξη, δικαιωνόμαστε ως ΔΝΤ λέγοντας ότι η χώρα δεν έχει αναπτυξιακή δυναμική, άρα βάλτε όλα τα μέτρα τώρα. Βέβαια, αν μπουν όλα τα μέτρα τώρα, όπως τα περιγράφει το ΔΝΤ, ο αναπτυξιακός ρυθμός θα μειωθεί περαιτέρω. Κάνουν και αυτοί κάποιες αναλύσεις που είναι να απορεί κανείς με το σκεπτικό τους… Το ΔΝΤ είναι απαραίτητο. Αν φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, θα είναι πρακτικά αδύνατη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, διότι η υπογραφή του μετρά πολύ περισσότερο – ως εγγύηση για τους επενδυτές αγοραστές των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου – από αυτή της Κομισιόν που είναι πάντα ανοικτή σε πολιτικές επιρροές και συμβιβασμούς. Αυτός είναι ο κανόνας και έτσι πρέπει. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει πίσω. Πρέπει να ικανοποιήσει το ΔΝΤ. Αν πάει χωρίς αυτό και μετά από διαφωνία μαζί του να βγει στις αγορές, θα έχουμε την πλήρη δικαίωση Στουρνάρα που συνιστούσε “κάνετε γρήγορα συμφωνία για προληπτική γραμμή διότι θα βρεθείτε εντελώς ακάλυπτοι. Ασκείται πίεση, εκ των πραγμάτων. Το ΔΝΤ δεν κάνει πολιτική παρέμβαση , αλλά αυτή είναι η λογική του, για πρόωρες εκλογές. Με την έννοια να πει ο Τσίπρας, “δεν τα δέχομαι, μπράβο μου σας έβγαλα από το μνημόνιο, αλλά πάμε να στήσουμε τώρα κάλπες προτού σας πάρω τα πορτοφόλια”.

                                        

                                                               «ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων