ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης αναζητεί τους νέους «ενοίκους» της

Ανοιχτή πρόσκληση για την ενοικίαση των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης του δήμου Αθηναίων απευθύνει το Impact Hub Athens.

Στόχος είναι η Δημοτική Αγορά Κυψέλης (ΔΑΚ) να γίνει το σημείο σύνδεσης μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής και παράλληλα ένα ενδιαφέρον και καινοτόμο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, που θα προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καμίνης:  Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης επιστρέφει στους κατοίκους της

«Η Αθήνα, ανοίγει ένα – ένα τα ιστορικά της κτίσματα και τα θέτει στη διάθεση των πολιτών. Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης γράφουμε ιστορία. Επιχειρούμε κάτι νέο, κάτι πολύ τολμηρό. Εμπιστευόμαστε τους πολίτες για το νέο πρόσωπο του κτιρίου, από την πρώτη στιγμή του σχεδιασμού, μέχρι και τώρα στην εφαρμογή του», τόνισε  ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

«Συνομιλούμε με όλους, με τη γειτονιά της Κυψέλης, τους νέους δημιουργούς της Αθήνας, εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς. Η Δημοτική Αγορά θα αναβιώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την Κυψέλη, να επιστρέψει στους κατοίκους της. Πρόκειται για ένα κτίριο – έμβλημα, η ιστορία του οποίου μας υπαγόρευσε να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της συμμετοχής, της συνεργασίας, έτσι όπως λειτουργούσαν οι παλιές αγορές της πόλης», σημείωσε.

«Ένα καινοτόμο, ένα πρότυπο μοντέλο»

«Η Δημοτική Αγορά αποτελεί ένα καινοτόμο, ένα πρότυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας» δήλωσε η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων για την Κοινωνία Πολιτών κ. Αμαλία Ζέπου, σημειώνοντας ότι «η λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από επιτροπή παρακολούθησης που ορίζει ο δήμος Αθηναίων και το νέο αυτό μοντέλο συν-διαχείρισης εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

«Με στόχο η Δημοτική Αγορά Κυψέλης να αποτελέσει σημείο σύνδεσης μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής και να γίνει ένα ενδιαφέρον και καινοτόμο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, που θα προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλούμε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες να εγκατασταθούν στα καταστήματα της Αγοράς» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Impact Hub Athens.

Η πρόσκληση για την ενοικίαση των καταστημάτων απευθύνεται σε ομάδες ή άτομα που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης του δήμου Αθηναίων ως εμπορική στέγη και να γίνουν μέρος της αναβίωσης του ιστορικού κτιρίου. Επιχειρήσεις και οργανισμοί που είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε είναι υπό σύσταση, είτε βρίσκονται σε στάδιο επέκτασης του κύκλου εργασιών τους και θέλουν να είναι οι πρώτοι “κάτοικοι” της νέας Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης του δήμου Αθηναίων για τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη χρήση των έξι καταστημάτων της Αγοράς, αποτελώντας την καρδιά του εμπορικού πυλώνα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

 

Υποβολή αιτήσεων έως την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στο https://athens.impacthub.net/open-call-municipal-market-application/και στο [email protected]

Γιώργος Μανουσακάκης

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων