ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Βουλή

Συνεδριάζει η προκαταρκτική επιτροπή για Novartis – Nέα στοιχεία στη Βουλή

Τις ενστάσεις του επί της εγκυρότητας της διαδικασίας διατυπώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, η οποία συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών.

Σημειώνεται ότι, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει δύο επιστολές προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ζητώντας να προσέλθει αυτοπροσώπως προκειμένου να αναπτύξει τις απόψεις του.

Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι η πρόταση άσκηση δίωξης δεν εξατομικεύει τις πράξεις ή τις παραλείψεις που θεωρούνται αξιόποινες, ενώ σε ότι αφορά το πρόσωπο του επισημαίνει ότι στο πραγματολογικό μέρος της πρότασης δεν του αποδίδεται καμία πράξη ή παράλειψη για αυτό και ζητά την αναπομπή της απόφασης.

Nέα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες , έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis.

Σε αυτά περιλαμβάνεται ένα cd με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπαλλήλων της εταιρείας, δύο επιστολές προς τον Αντώνη Σαμαρά από τη Novartis, καθώς και ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον Κωνσταντίνο Φρουζή, το οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis έλαβε κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το εν λόγω στοιχείο προσκόμισε στην Εισαγγελία η προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση.

Σχόλιο συνεργατών Αντ. Σαμαρά

«Συνεχίζονται οι γελοιότητες της συμμορίας», το σχόλιο συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά για τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην επιτροπή για τη Novartis και αφορούν δύο επιστολές της εταιρείας προς τον πρώην πρωθυπουργό το 2013 και το 2014.

Ως προς τις δύο επιστολές με τις οποίες η Novartis ζητούσε συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο Νταβός, οι συνεργάτες του τονίζουν ότι, «ο κ. Σαμαράς δεν πήγε στο Νταβός ούτε το 2013, ούτε το 2014», ενώ όσον αφορά το φερόμενο ως ιδιοχειρο σημείωμα υποστηρίζουν ότι, ανέφερε απλώς τους τηλεφωνικούς αριθμούς του πρώην υπουργού Χρ. Σταϊκούρα.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και μέλος της προανακριτικής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα με την οποία ζητά να κληθούν ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, η σημερινή πρόεδρος της εταιρείας Suzanne Kohout, αλλά και οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία με κωδική ονομασία.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων