ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

N.Ξυδάκης: «Την εξωτερική πολιτική την ασκούν ο Πρωθυπουργός και το ΥΠΕΞ. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολλές φωνές. Ο λόγος του ΥΠΕΘΑ πρέπει να είναι πάντα θεσμικός, σοβαρός και μετρημένος»

Αποστάσεις από τη δήλωση του Π.Καμμένου περί ομηρίας των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, τήρησε ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΕΞ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Την εξωτερική πολιτική- σε αυτό το επίπεδο- την ασκούν πρωτίστως ο Πρωθυπουργός και το ΥΠΕΞ. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολλές φωνές. Ο λόγος του ΥΠΕΘΑ πρέπει να είναι πάντα θεσμικός, σοβαρός και μετρημένος, γιατί έχει απήχηση και ακούγεται στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες”.

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Είναι καλό να ανησυχούμε, δεν είναι καλό να είμαστε σε πανικό. Είναι καλό να λαμβάνουμε τα μέτρα μας, να είμαστε ψύχραιμοι, σοβαροί και να αναλύουμε τα νέα δεδομένα διότι έχουμε μια νέα κατάσταση το τελευταίο διάστημα.”

                  *ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Την εξωτερική πολιτική, την ασκούν πρωτίστως ο Πρωθυπουργός και το ΥΠΕΞ. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολλές φωνές. Ο λόγος του ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να είναι πάντοτε θεσμικός, σοβαρός και μετρημένος διότι ακούγεται και στην Αθήνα και σε άλλες πρωτεύουσες”

                                                 *ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Είναι πάγιες αυτές οι ανάγκες. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια γεωγραφική σχέση και μια γειτνίαση που την υποχρεώνουν να έχει ένα πολύ μεγαλύτερο βαθμό εξοπλισμού από άλλα κράτη εντός του ΝΑΤΟ, αλλά και εντός της ΕΕ. Στο πλαίσιο όμως αυτής της δημοσιονομικής πειθαρχίας,όπως είχαμε ζητήσει εμείς και η Ιταλία -και είχε γίνει δεκτό- οι δαπάνες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό να εξαιρούνται από τον προυπολογισμό του ελλείμματος και να μην έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα, θα πρέπει με μεγάλη σοβαρότητα και διαθέτουμε πολλά πειστικά επιχειρήματα, οι ανάγκες της χώρας για αυξημένες αμυντικές δαπάνες, να μην συνυπολογιστούν σε αυτή την δημοσιονομική πειθαρχία, όπως και μετά τη λήξη του προγράμματος. Είναι μια εύλογη απαίτηση, η οποία μπορεί να ενταχθεί σε αυτή τη μεγάλη συζήτηση που διεξάγεται, για την ευρωπαική άμυνα και ασφάλεια”

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ- ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αυτός που εδώ και πολύ καιρό , έχει υποβάλλει αυτή την πρόταση και στο Προεδρείο της Βουλής και αρκετά μορφοποιημένη κατά τη δική του κρίση. Παρόμοιες σκέψεις έχουν ακουστεί και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά πριν από περίπου ενάμισι χρόνο είχα εκφράσει την ανάγκη,για τα χρόνια της ανάταξης, σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.”

Α.Τόλιος: Οταν όμως το έχει ζητήσει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα έπρεπε να κληθεί ο ίδιος ή να κληθούν κάποια στελέχη της ΝΔ ;

Ν. Ξυδάκης: “Μπορεί να γίνει και αυτό.Μπορεί να πάμε και πάρα πέρα και να συζητήσουμε για την ανάγκη σύστασης ενός Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, όπως έχω πει.”

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΔ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ολοι οι πολιτειακοί παράγοντες που αναμειγνύονται στις ποδοσφαιρικές υποθέσεις, στις υποθέσεις των ΠΑΕ, θα πρέπει να δράσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το κράτος δικαίου.

Δεν μπορούμε να βαδίζουμε με ειδικές ρυθμίσεις για κάθε ΠΑΕ που θέλει να ακολουθήσει τη δική της πορεία.  Πρέπει να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα, το εθνικό συμφέρον, την ευνομία. Τα υπόλοιπα δεν πρέπει να αφορούν την πολιτεία, τους δικαστές και τις κυβερνήσεις και το νομοθετικό σώμα όταν αναγκάζεται να παρέμβει και αυτό”.

                 

                                                     «ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailOne thought on “N.Ξυδάκης: «Την εξωτερική πολιτική την ασκούν ο Πρωθυπουργός και το ΥΠΕΞ. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολλές φωνές. Ο λόγος του ΥΠΕΘΑ πρέπει να είναι πάντα θεσμικός, σοβαρός και μετρημένος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων