ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Στα σκαριά διάταξη για την απρόσκοπτη μηνιαία καταβολή δεδουλευμένων

Δεσμευτική διάταξη για την απρόσκοπτη μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους χωρίς παρεκκλίσεις, ανεξαρτήτως του είδους της σύμβασης και της μορφής εργασίας, προτίθεται να προωθήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Τι οδήγησε στη διάταξη

Η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η απόφαση εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security) -που αποκάλυψε ο Αθήνα 9.84- για την καταβολή του μισθού ανά τρίμηνο και μάλιστα μέσω άρθρου επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας.

Μετά από καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η εταιρεία προέβη σε δύο τροποποιήσεις της επίμαχης σύμβασης περιορίζοντας τον χρόνο καθυστέρησης ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων στον έναν μήνα.Και οι διαπραγματεύσεις, συνεχίζονται…

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, εάν ο εργοδότης καθυστερήσει την καταβολή της μισθοδοσίας, περισσότερο από ένα μήνα, τότε η τακτική του, δύναται να θεωρηθεί ως βλαπτική μεταβολή της σύμβασης. Ωστόσο, ο εργαζόμενος προκειμένου να διεκδικήσει αποζημίωση, πρέπει να καταγγείλει τη σύμβαση στα αρμόδια δικαστήρια, ερχόμενος σε ρήξη με τον εργοδότη του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των συνδικάτων, περίπου 800.000 εργαζόμενοι λαμβάνουν τον μισθό τους με καθυστέρηση ή παραμένουν απλήρωτοι.

Οι συνδικαλιστές, ζητούν -μεταξύ άλλων- από την κυβέρνηση, η μη καταβολή μισθού να αντιμετωπίζεται ως διαρκές, αυτόφωρο έγκλημα σε δίκες -εξπρές και να επιβάλλονται ποινές χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα για κάθε πρόσωπο της διοίκησης της επιχείρησης.

Δημήτρης Κωστάκος

Print Friendly, PDF & Email2 thoughts on “Στα σκαριά διάταξη για την απρόσκοπτη μηνιαία καταβολή δεδουλευμένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων