ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Πρόβλημα το παράνομο παρκάρισμα

Η οδός Παπαδιαμαντοπούλου είναι ένας δρόμος που ξεκινά από την Μιχαλακοπούλου, στην Αθήνα και καταλήγει στην Καισαρείας, στου Ζωγράφου. Είναι στην ουσία, ένας δρόμος που συνδέει δύο δήμους και τους οριοθετεί.

Στο ύψος του Ζωγράφου, μετατρέπεται σε μονόδρομο και οδηγεί στην πλατεία Αγίου Θωμά στο Γουδή και προς τα νοσοκομεία Παίδων και Λαϊκό. Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας δρόμο, όπου κανείς συναντά τη Νοσηλευτική Σχολή, πιο κάτω την Ιατρική Σχολή, δεκάδες καφέ και καταστήματα εστίασης.

IMG_3032
IMG_3025
IMG_3031
IMG_3028
IMG_3029

Ο συγκεκριμένος δρόμος παρουσιάζει μεγάλη κυκλοφορία, λόγω των φοιτητών που κινούνται στην περιοχή, αλλά και λόγω της πολυμορφικής πλατείας, η οποία σφύζει από κόσμο σχεδόν όλο το χρόνο.

Μεγάλο πρόβλημα το παράνομο παρκάρισμα

Μεγάλο «αγκάθι», ωστόσο, αποτελεί το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος.  Στην αριστερή πλευρά της Παπαδιαμαντοπούλου, που ανήκει στον δήμο Αθηναίων, η στάση και η στάθμευση είναι ελεγχόμενη, με συνέπεια  ο οδηγός που θα κάνει την παράβαση, να κληθεί να πληρώσει το αντίστοιχο πρόστιμο.

Αντίθετα, στη δεξιά πλευρά του δρόμου που ανήκει στον δήμο Ζωγράφου η στάθμευση γίνεται ελεύθερα. Έτσι, οι περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν την εύκολη λύση του διπλοπαρκαρίσματος, στα όρια του δήμου Ζωγράφου, καθώς από την πλευρά του δήμου Αθηναίων «πέφτουν βροχή» οι κλήσεις από την δημοτική αστυνομία που είναι παρούσα όλες τις ώρες.

Δεδομένου ότι η τροχαία απουσιάζει, όχι μόνο από αυτόν τον δρόμο, τα παράπονα των διερχόμενων, κατοίκων και οδηγών γι αυτή την θλιβερή εικόνα και την αφόρητη κατάσταση που ζουν καθημερινά είναι έντονα. Πολλές φορές, λόγω των διπλοπαρκαρισμάτων είναι αδύνατη ακόμη κι η διέλευση λεωφορείων. Υπάρχουν και περιπτώσεις ωστόσο που οι οδηγοί που έχουν παρκάρει νόμιμα να βρίσκουν δίπλα τους κάποιο άλλο παρκαρισμένο όχημα και να εγκλωβίζονται με αποτέλεσμα να ζητείται η συνδρομή γερανού της ΕΛΑΣ για την απομάκρυνση του. Η Αστυνομία αν και γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, η εικόνα ανομίας παραμένει.

Κώστας Κορέλλης

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων