ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Στον Ξενώνα Φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες του Δήμου Αθηναίων η Αχτσιόγλου

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έκφυλης βίας και τα παιδιά τους του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας:

– Ήδη, ο ΟΑΕΔ έδωσε για πρώτη φορά το δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο του οργανισμού σε μετανάστες, πρόσφυγες και γυναίκες-θύματα βίας που δεν διαμένουν σε δική τους κατοικία. Έτσι, αποκτούν στο εξής πρόσβαση στα επιδόματα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού.

-Παράλληλα, ο Οργανισμός ενεργοποίησε την απόκρυψη του φύλου των ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του, ώστε οι εργοδότες να επιλέγουν υποψήφιους/ες εργαζόμενους/ες , με μοναδικό κριτήριο τα προσόντα τους.

– Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Στέγη και εργασία για τους αστέγους», το οποίο και αφορά, μεταξύ άλλων, τις γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας και περιλαμβάνει την κάλυψη δαπανών στέγασης και τη διευκόλυνση της εργασιακής επανένταξης.

Τις Υπουργούς υποδέχθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης Διακρίσεων του Δήμου, Γεωργία Μπούρη, ενώ στην επίσκεψη παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.

Δημήτρης Κωστάκος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων