ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
imera_ginekas

«Τέσσερις γυναίκες αφηγούνται τη δική τους ιστορία»

Τέσσερις γυναίκες αφηγούνται τη δική τους ιστορία τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μία γυναίκα πρώην τοξικοεξαρτημένη, μία γυναίκα με πρόβλημα όρασης, μία γυναίκα με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα και μία γυναίκα πρόσφυγας πρωταγωνιστούν στη φετινή εκδήλωση του δήμου Αθηναίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση με τίτλο «Φύλο και Διαφορετικότητα:Τέσσερις γυναίκες αφηγούνται τη δική τους ιστορία» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στις 18.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο).

imera_ginekas

Ο στόχος

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα των πολλαπλών διακρίσεων»  λέει στον Αθήνα 9.84 η Mαρία Στρατηγάκη αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων.
«Φέτος διοργανώνουμε μία πρωτότυπη εκδήλωση. Τέσσερις γυναίκες αφηγούνται τις ιστορίες τους αναδεικνύοντας το γεγονός ότι πολλές φορές ένα άτομο υπόκειται σε κοινωνικές διακρίσεις όχι μόνο λόγω φύλου, αλλά και λόγω και άλλων μορφών κοινωνικών ανισοτήτων. Η εκδήλωση βασίζεται στις βιωματικές μαρτυρίες των τεσσάρων γυναικών χωρίς θεωρητικές προσεγγίσεις και αναλύσεις» τονίζει η κ. Στρατηγάκη «και σε αυτό έγκειται η πρωτοτυπία της φετινής εκδήλωσης του δήμου Αθηναίων».

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Καλλιόπη Ασλανίδου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων