ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Αγώνας δρόμου για τις συντάξεις του Δημοσίου

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να τηρήσει την δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στους θεσμούς για έκδοση έως τον Ιούνιο, κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και μερισμάτων προς τους δημοσίους υπαλλήλους που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Ήδη, η κλεψύδρα αδειάζει για τους αρμόδιους, καθώς χρειάστηκαν εννέα μήνες από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016), προκειμένου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, να προσδιορίσουν με χθεσινή εγκύκλιο τους τον τρόπο υπολογισμού σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες οδηγίες για την επίσπευση των διαδικασιών.
Με την εγκύκλιο, καθορίζονται οι λεπτομέρειες βάσει των οποίων θα υπολογίζεται το σύνολο των αποδοχών, οι οποίες λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της εκάστοτε παροχής, για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ως συντάξιμες νοούνται οι αποδοχές, επί των οποίων υπολογίσθηκαν οι κατά περίπτωση προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές κύριας σύνταξης, επικουρικής, πρόνοιας και Μετοχικού Ταμείου.
Μάλιστα, προβλέπονται δεσμευτικές προθεσμίες από 2 και έως τους 6 μήνες -κατά περίπτωση- για την συγκέντρωση συμπληρωματικών στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δημήτρης Κωστάκος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων