ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Θ.Ρουσόπουλος: «Διαφωνώ με την πολιτική τοποθέτηση Αντώναρου»

Σύμφωνος με τη διαγραφή Αντώναρου από τη ΝΔ, δήλωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Ηλία Κανέλη. Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν έχει πει ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής ότι τον εκπροσωπεί κάποιος.

Αναλυτικά:

                                          *ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΥΑΓ. ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ  ΝΔ

Σε ότι αφορά τον Βαγγέλη Αντώναρο, με τον οποίο με συνδέει προσωπική σχέση από την δεκαετία του 80,θα πρέπει να διαχωρίσω αυτή τη σχέση, με την πολιτική του τοποθέτηση με την οποία διαφωνώ. Η δική μου πολιτική τοποθέτηση είναι τελείως διαφορετική.

Θεωρώ πως, σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως αυτή, στην οποία η κυβέρνηση με εμφανή τρόπο και πολύ δυναμισμό, με επιθετικότητα πάντως, στρέφεται εναντίον στελεχών της ΝΔ, νομίζω ότι αυτή την ώρα εκείνο που χρειάζεται είναι όλα τα στελέχη και η ΝΔ να παραμείνουν ενωμένοι. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Το είχαμε πάντοτε ως πρόβλημα, ως κόμμα. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν ότι μόλις ακουγόταν μια κρίση, κριτική, επίθεση, υπόνοια για κάποιο από τα στελέχη δύο τινά συνέβαιναν, κύριε Κανέλλη. Κάποια στελέχη της ΝΔ άρχιζαν να επιτίθενται στον συνάδελφο τους εντός της ΝΔ και δεύτερον, στην καλύτερη περίπτωση, κάποιοι απλώς αποστασιοποιούνται και δεν έβγαιναν καν στα ΜΜΕ να υπερασπιστούν την πολιτική του κόμματος ή τους συναδέλφους τους. Εγώ, δεν θα το κάνω αυτό. Ξαναλέω, είναι δύο διαφορετικά πράγματα για εμένα, άλλο η φιλική σχέση , άλλο η πολιτική τοποθέτηση.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ

Η ΝΔ δεν είναι ένα κόμμα τόσο αγόμενο και φερόμενο από ένα οποιοδήποτε πρόσωπο. Η ΝΔ ακόμα και με αρχηγούς και άλλαξε πάρα πολλούς αποδεικνύοντας τη δημοκρατική της ταυτότητα, κινήθηκε στο χώρο του Κέντρου και της Δεξιάς, άλλωστε αυτή είναι η καταστατική της επιταγή από το 1974, από τότε που ιδρύθηκε, υπάρχουν πολλές φορές τάσεις οι οποίες επικρατούν και αυτό είναι λογικό σε ένα δημοκρατικό κόμμα, στην ίδια λογική θα μπορούσε να πει κανένας ότι κινήθηκε και στις δεκαετίες του 1970 και του 80 και του 90 και του 2000, αλλά με διαφορετικούς αρχηγούς και διαφορετικά πολιτικά στελέχη που ήταν ισχυρές προσωπικότητες.

Δεν είναι μόνον ο κ. Γεωργιάδης μια ισχυρή προσωπικότητα. Πάντοτε η ΝΔ είχε ισχυρές προσωπικότητες και το είχαμε δει αυτό και στο παρελθόν. Ο κ Γεωργιάδης, για κάποιες από τις θέσεις του, όπως τις χαρακτηρίσατε εσείς, έχει πολλάκις μιλήσει δημοσίως. Η ταπεινότητά μου δέχτηκε την κριτική και από τον κ Γεωργιάδη και από άλλα στελέχη που τότε δεν βρισκόντουσαν στη ΝΔ με αφορμή την υπόθεση του Βατοπεδίου. Είχε το θάρρος όμως και την παρρησία να βγει δημοσίως να ζητήσει συγγνώμην και να πει ότι έκανε λάθος, πράγμα το οποίο εκτιμώ σε έναν άνθρωπο. Εκτιμώ τους ανθρώπους που έχουν το θάρρος να μιλήσουν ακόμη και αν μας πουν ή πουν στον κόσμο απόψεις, οι οποίες σε κάποιους φαίνονται ή είναι ακραίες. Τους εκτιμώ γιατί μπορείς να τους αντιπαρατεθείς. Δεν εκτιμώ εκείνους που με μουλωχτό τρόπο και χωρίς να έχουν πει τι ξεκάθαρα πιστεύουν, κινούνται και από εδώ και από εκεί, σαν ένα υδαρές κατασκεύασμα, το οποίο ως μαζοπολτός μπορεί κάλλιστα να καλύψει το χώρο από τη μια πλευρά μέχρι την άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος.

Εάν με ρωτάτε λοιπόν εάν θεωρώ πως η ΝΔ έχει πρόβλημα με τον κ Γεωργιάδη σας απαντώ ευθέως πως όχι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το αντίθετο, στηρίζει με πάρα πολύ καλό τρόπο τις απόψεις της ΝΔ και την ιδεολογική της τοποθέτηση.”

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ

Η υπόθεση αυτή θυμίζει τις υπερβολές που κάποιες στιγμές μπορεί να συναντάμε στον θεατρικό χώρο και που εκεί είναι ευνόητες. Ο Κ. Καραμανλής από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, τοποθετήθηκε. Μπορεί να μην έκανε δήλωση ο ίδιος, αλλά τα στελέχη τα οποία βρίσκονται στο γραφείο του, άνθρωποι που ασχολούνται με την επικοινωνία του και την προς τα έξω εικόνα του , μίλησαν από την πρώτη στιγμή με αφορμή τη δήλωση του κ. Αβραμόπουλου και αναφέρθηκαν στην υπόθεση NOVARTIS. Το να λέμε να μιλήσει ξανά τώρα ο Καραμανλής, πράγμα που ακούγεται συχνά, πολλές φορές έχω την εντύπωση ότι ζητάμε από κάποιον να μιλήσει μόνο και μόνον για να τον ακούσουμε και να μπορέσουμε στη συνέχεια να του επιτεθούμε.

Νομίζω πως ο ίδιος ο Καραμανλής γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Τοποθετήθηκε στην υπόθεση αυτή από την πρώτη στιγμή με έναν τρόπο που είναι σαφής. Ακόμη και αν δεν υπάρχει δήλωσή του ξέρουμε πολύ καλά τι πιστεύει και τι έχει αναφέρει για αυτή την ιστορία.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο κ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ Η ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Νομίζω ότι δεν έχει πει ποτέ ο ίδιος ότι με εκπροσωπεί ο τάδε. Εγώ που υπήρξα εκπρόσωπος του επί 9 χρόνια, δεν διεκδικώ και δεν δικαιούμαι να πω ότι τον εκπροσωπώ, σε καμία περίπτωση. Εκπροσωπώ μόνον τον εαυτό μου.

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν 5,5 χρόνια πρωθυπουργός επί 13 χρόνια αρχηγός του κόμματος είναι ένας άνθρωπος που παραμένει στην ενεργό πολιτική και αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θα θελήσουν να κινηθούν πέριξ του ονόματός του. Νομίζω πώς αν θέλει να πει κάτι ο ίδιος, το λέει ξεκάθαρα.

Η. Κανέλης: Θα είστε, θα πάρετε μέρος στις επόμενες εκλογές; Θα παίξετε ρόλο;

Θ. Ρουσόπουλος: “Η πρόθεση μου είναι ναι. Η απάντηση μου είναι θετική στο τελευταίο σας ερώτημα. Όποτε και να γίνουν αυτές οι εκλογές.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων