ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Πεδίον του Άρεως, ένα πάρκο με «πληγές»

Μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια περαστικών και περιπατητών γίνεται η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών στο Πεδίον του Άρεως. Παρά τις τελευταίες προσπάθειες της Περιφέρειας με την τοποθέτηση σε μόνιμη βάση υπαλλήλων security, την απόφαση να κλείνουν όλες οι πόρτες του πάρκου από τις 7 το απόγευμα μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας, την καλύτερη φωταγώγηση του χώρου, φαίνεται ότι τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Το κέντρο διακίνησης και χρήσης μεταφέρθηκε από την περιοχή στην πλευρά της οδού Μαυρομματαίων στο σημείο δίπλα από την πλαϊνή είσοδο του πάρκου. Εκεί από τις 11 το πρωί και μετά μπορεί κανείς να συναντήσει χρήστες και διακινητές σε ένα αλισιβερήσι θανάτου που κρατά μέχρι την δύση του ηλίου.

Το βράδυ που κλείνουν οι πόρτες του πάρκου οι χρήστες συγκεντρώνονται μαζικά στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Γκριν Παρκ, του γνωστού για τους παλιούς καφέ πολυτελείας της περιοχής. Πολλοί χάνονται στο πίσω προαύλιο ενώ κάποιοι άλλοι συγκεντρώνονται στην μπροστινή είσοδο του κτιρίου που βλέπει στην οδό Μαυρομματαίων. Τις κρύες νύχτες ανάβουν φωτιές με ξύλα σε μια προσπάθεια να ζεσταθούν.

Ο Δημήτρης Τσιαμπούρης, μόνιμος κάτοικος της περιοχής, περιέγραψε στον Αθήνα 9.84 το πως γίνεται το αλισιβερήσι αλλά και την εικόνα που καταγράφεται κάθε βράδυ στο κτίριο του Green Park.
Ο Θοδωρής Κοκκινάκης, μέλος της διαδικτυακής κοινότητας «Επιμένουμε για το Πέδιον του Άρεως» και μόνιμος κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε επίσης στον σταθμό μας ότι αυτή την στιγμή δεν λειτουργούν οι τρεις παιδικές χαρές του πάρκου, είναι κλειστά τα μικρά περίπτερα-αναψυκτήρια και πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης το αίσθημα ανασφάλειας κυριαρχεί στους κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, καθώς πέρα από το θέμα της ποινικής και κατασταλτικής αντιμετώπισης του θέματος από πλευράς υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει σε εκκρεμότητα απάντηση από τον υπουργό Υγείας στην πρόταση του Δήμου, για ελεγχόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών με παρουσία γιατρών και νοσηλευτών και αυστηροποίηση της αντιμετώπισης της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών μέσα στην πόλη. Παράλληλα, ο κ. Καμίνης συναντήθηκε μόλις πρόσφατα με επιτροπές κατοίκων και κινήσεις πολιτών της οδού Μαυρομματαίων για το θέμα των ναρκωτικών, πρωτοβουλία που θα έχει συνέχεια και στο επόμενο διάστημα και σε άλλες γειτονιές που παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα.

IMG_2407
δρομος
IMG_2409
IMG_2411

Με την πρόταση του δήμου Αθηναίων συμφωνούν και τα μέλη του της διαδικτυακής κοινότητας «Επιμένουμε για το Πεδίον του Άρεως» που θεωρούν ότι είναι άμεση ανάγκη για την προώθηση της από πλευράς πολιτείας, όπως άλλωστε δήλωσε και ο κ. Κοκκινάκης.

Κώστας Κορέλλης

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων