ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Η μυρωδιά της… γεύσης

Ο καφές και το κουλούρι πρωταγωνιστούν καθημερινά, όλες τις ώρες της ημέρας, στους ουρανίσκους των επισκεπτών της περιοχής του Ψυρρή. Η κίνηση είναι διαρκώς αυξανόμενη, με τους πρωινούς τύπους να αναζητούν αρχικά την καφεΐνη που θα τους ξυπνήσει, αλλά και τη μυρωδιά του σουσαμιού.

9
1
3
4
5
6
7
8

Ο μικρός φούρνος, η πόρτα του οποίου είναι συνήθως ορθάνοιχτη με τη μυρωδιά του κουλουριού να «τσιμπάει» τη μύτη των περαστικών και των ξενύχτηδων βρίσκεται καθημερινά στη διαδρομή όλων όσοι περάσουν από το πεζόδρομο της Καραϊσκάκη.

«Ένα ζεστό κουλούρι που μόλις έχει βγει από το φούρνο δεν χάλασε ποτέ κανέναν μας», είπε στον Αθήνα 9.84 ένας λαχειοπώλης. «Το κουλούρι εδώ στου Ψυρρή σπάει ρουθούνια», σημείωσε χαρακτηριστικά πωλήτρια που εργάζεται σε κατάστημα της περιοχής. «Ειδικά αργά τη νύχτα σε αυτό το πεζόδρομο γίνεται λαϊκό προσκύνημα», ανέφερε οδηγός ταξί. «Πληρώνεις φθηνά και μασουλάς το καλύτερο σνακ που μαζί με τον καφέ σε ντοπάρει για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας», σημείωσε ένας οδοκαθαριστής του Δήμου Αθηναίων.

Όπως μας ενημέρωσαν εργαζόμενοι στο «ναό» του κουλουριού, 6.000 κουλούρια φεύγουν ημερησίως, ενώ να σημειώσουμε ότι το κάθε κουλούρι στου Ψυρρή κοστίζει 0,50 λεπτά.

Χρυσές δουλειές όμως, κάνουν και τα καφέ της περιοχής. Όπως υποστήριξε στον Αθήνα 9.84 σερβιτόρος που εργάζεται σε καφέ της πλατείας του Ψυρρή 80 καφέδες φεύγουν καθημερινά από το μαγαζί όπου εργάζεται, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι παραγγελίες των καφέδων αγγίζουν τους 800. Να σημειωθεί ότι ο ελληνικός διπλός στου Ψυρρή έχει 3 ευρώ, 4 ευρώ έχει ο καπουτσίνο και 3,50 ευρώ έχει ο εσπρέσσο.

Δέσποινα Μπαρδάκου

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων