ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

«160 χρόνια made in Greece» και για παιδιά

Η ιστορική έκθεση «160 χρόνια made in Greece» απευθύνεται και στους μικρούς Αθηναίους, που καθημερινά, πλημμυρίζουν την Τεχνόπολη γλυκές φωνούλες και φατσούλες.

Η έκθεση «160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, Πρωτοπορία, Καινοτομία», που παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, περιλαμβάνει διαδραστικές ξεναγήσεις για μαθητές από 10 ετών και δύο απολαυστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες 4-12 ετών.

Δημιουργική μάθηση

Τα παιδιά που επισκέπτονται την έκθεση «160 χρόνια made in Greece» μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, ανακαλύπτοντας τον πολύχρωμο κόσμο της ελληνικής βιομηχανίας.
Μπορούν να αγγίξουν πρώτες ύλες, μέταλλα και διαφορετικά υλικά, να πειραματιστούν με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης, να ζωγραφίσουν, να παίξουν να ανακαλύψουν «διαφημίσεις που άφησαν εποχή, και φυσικά να διασκεδάσουν.

160_xronia_ made_ in_ Greece_kids_ edition

160 χρόνια made in Greeece. Kids edition

Κάθε Κυριακή, έως τις 25 Μαρτίου, διεξάγονται, μία ξεχωριστή σειρά εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά 6-10 ετών, με τίτλο «160 χρόνια made in Greece. Kids edition» σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην έκθεση.

Πληροφορίες
Για παιδιά 6-11 ετών
Πότε: Κάθε Κυριακή έως 25 Μαρτίου
Ώρες: 12.00-13.00
Πού: Αίθουσα Μηχανουργείο, Χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων έκθεσης 160 χρόνια made in Greece
Είσοδος ελεύθερη (Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας)

160_xronia_ made_ in_ Greece_kids_ edition

Εργαστήριο animation «Στην ανέμη τυλιγμένη»

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, μαζί με τον πολυβραβευμένο animator και media artist Μπάμπη Αλεξιάδη, τα παιδιά θα γνωρίσουν την τεχνική της κινούμενης εικόνας σε ένα μαγικό εργαστήριο animation που εμπνέεται από την ελληνική βιομηχανία και την κλωστοϋφαντουργία, με τίτλο «Στην ανέμη τυλιγμένη».

Μέσα από την τεχνική του stop-motion, στόχος είναι να φτιάξουν τα παιδιά από την αρχή τη δική τους ταινία animation μικρού μήκους.

Πληροφορίες
Για παιδιά 6-11 ετών
Πότε: Κυριακή 4 και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Ώρες: 17.00-19.00
Πού: Κτίριο Νέο Υδαταέριο, Χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

160_xronia_ made_ in_ Greece_kids_ edition

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

 

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων