ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Κωστής Χατζηδάκης: “Οσα περιέγραψε ο κ.Κοτζιάς είναι κατακερματισμός της λύσης και όχι το συνολικό πακέτο που προτείνει η ΝΔ με αιχμή την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων,που εξασφαλίζει λύση μια για πάντα. Με τη βήμα προς βήμα προσέγγιση της κυβέρνησης, χαμένη βγαίνει η χώρα μας”

Μέσω της αλλαγής του Συντάγματος της γείτονος εξασφαλίζουμε ότι έχουμε μια σοβαρή λύση και μια για πάντα” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην “Στάση των 2” με τον Αρη Τόλιο.

Αναλυτικά :

Οπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ “Οσα περιέγραψε ο κύριος Κοτζιάς είναι κατακερματισμός της λύσης και όχι το συνολικό πακέτο που προτείνει η ΝΔ με αιχμή την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, το οποίο εξασφαλίζει λύση μια για πάντα. Με τη βήμα προς βήμα προσέγγιση της κυβέρνησης δημιουργούνται τετελεσμένα και χαμένη βγαίνει η χώρα μας”

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι ο ίδιος ο κύριος Ζάεφ είχε πει ενώπιον του κ. Τσίπρα πως είναι πάρα πολύ δύσκολη η αλλαγή του Συντάγματος τη χώρα του. “Τα Σκόπια μας δίνουν πράγματα που θα έπρεπε να μας τα είχαν δώσει βάσει της ενδιάμεσης συμφωνίας την οποία είχε παραβιάσει ο  Γκρουέφσκι, όπως τα ονόματα στον εθνικό δρόμο και τα αεροδρόμια που είχαν γίνει κατά παράβαση της συγκεκριμένης συμφωνίας και που μπορούν να τα αλλάξουν ξανά. Την ίδια ώρα εμείς τους δίνουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από τη συμφωνία Ιονίου- Αδριατικής και στη συνέχεια θα τους ανοίξουμε και το δεύτερο κεφάλαιο σύνδεσης με την ΕΕ. Πρόκειται για ανέκκλητες παραχωρήσεις προς τα Σκόπια την ώρα που ο αλυτρωτισμός μέσω του Συντάγματος της γείτονος μένει στο ράφι”

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο κ Χατζηδάκης δήλωσε αντίθετος στη πρόταση του κ Ευάγγελου Βενιζέλου περί διεθνούς συνθήκης που θα επικυρώνει την ενδιάμεση συμφωνία. “Εχω ακούσει συνταγματολόγους που διδάσκουν στα πανεπιστήμια μας οι οποίοι είναι εναντίον της άποψης Βενιζέλου. Αν υποθέσουμε ότι ίσχυε αυτό γιατί τα Σκόπια είπαν αναθεώρηση και έκαναν την ενδιάμεση συμφωνία;”.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων