ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Reuters: H Ελλάδα ετοιμάζει τρεις εκδόσεις ομολόγων μέχρι τον Αύγουστο

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μαξιλάρι ασφαλείας 19 δισ. ευρώ.

Τρεις νέες εκδόσεις ομολόγων μέχρι τον Αύγουστο του 2018 (οπότε και λήγει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης) σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση στοχεύοντας στην άντληση 9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη έκδοση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το διάστημα μετά την 22α Ιανουαρίου του 2018 (οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup).

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αποπληρωμή σχεδόν 28 δισεκατομμυρίων σε ωριμάνσεις ομολόγων μέχρι το τέλος του 2019 και είναι σε θέση να καλύψει το ένα τρίτο του ποσού αυτού με τις δύο τελευταίες δόσεις του προγράμματος.

Άλλα 9 δισεκατομμύρια αναμένεται να λάβει η χώρα από τους πιστωτές της, ενώ σκοπεύει να «σηκώσει» άλλα 9 από τις αγορές, μέσω της έκδοσης τριών ομολόγων.

«Σκοπεύουμε να εκδώσουμε ένα νέο ομόλογο τις εβδομάδες μετά την έγκριση από το Eurogroup της τρίτης αξιολόγησης. Δεν υπάρχει οριστική απόφαση σχετικά με την ωρίμανση, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι επταετές», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το Eurogroup ου είναι προγραμματισμένο για τις 22 Ιανουαρίου θα αποφασίσει εάν η χώρα έχει κάνει αρκετά για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και με την έγκριση του οργάνου αναμένεται και η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 6,7 δισ. ευρώ.

«Αν οι συνθήκες στις αγορές είναι οι κατάλληλες, θα ακολουθήσουν πιθανόν δύο ακόμη εκδόσεις μέχρι τον Αύγουστο», δήλωσε στο πρακτορείο άλλος αξιωματούχος.

Πηγή: Reuters

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων