ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Μιχ Κυριακίδης: «Nα εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί από τη διαδικασία αδειοδότησης. «Βολές» κατά κυβέρνησης»

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΑΘΗΝΑ 9.84 Μιχάλης Κυριακίδης μίλησε στον σταθμό της πόλης και στη Νόνη Καραγιάννη.

Αναλυτικά :


Νόνη Καραγιάννη: “Να μου επιτραπεί ένα σχόλιο, πριν προχωρήσω στη συζήτηση με τον αντιπρόεδρο του Αθήνα 9.84.Πριν από τις γιορτές είχαμε τον απόλυτο παραλογισμό, να πω σωστότερα την παρανομία από το Δημόσιο, την Εφορία, να μας επιβληθεί ένα πρόστιμο που δεν έπρεπε γιατί η επιβολή του ήταν παράνομη.

Μιχ.Κυριακίδης: ”Οχι μόνον αυτό. Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί και μας αποκάλεσαν και φοροφυγάδες για μια παρανομία, ένα δικό τους λάθος.”

Νόνη Καραγιάννη: Τώρα έχουμε ένα νομοσχέδιο που περιέχει μια ρύθμιση για τη διαδικασία δημοπράτησης της άδειας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, κάτι ανάλογο με αυτό που είχε συμβεί και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Από τη διαδικασία αυτή δεν εξαιρούνται τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα , ούτε ο 984 παρά το ότι το καθεστώς λειτουργίας μας, είναι Δημόσιο.

Μιχ.Κυριακίδης:“Αυτός είναι άλλος ένας παραλογισμός. Το νομοσχέδιο αναφέρεται ως νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών, στο οποίο εντασσόμαστε και εμείς και  φαίνεται ότι η κυβέρνηση μάλλον τα έχει μπερδέψει. Η θα είμαστε ιδιωτικοί σταθμοί, οπότε αυτό θα ισχύει για όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνον για το θέμα της αδειοδότησης, ή δεν είμαστε ιδιωτικοί σταθμοί οπότε δεν θα πρέπει να περιλαμβανόμαστε σε αυτό το νομοσχέδιο. Πως γίνεται να είναι ένα νομοσχέδιο για τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ξαφνικά να βρίσκονται εκεί και οι δημοτικοί. Εμείς έχουμε το ίδιο νομικό καθεστώς με την ΕΡΤ, δηλαδή Ν.Π.Ι.Δ και ανήκουμε και η ΕΡΤ και οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, στους φορείς της γενικής κυβέρνησης.”

Νόνη Καραγιάννη: Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι λογαριασμοί μας κινούνται μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών και έστω και ένα ευρώ, κάθε οικονομική συναλλαγή από το ταμείο του Αθήνα 9.84 δημοσιοποιείται στη Διαύγεια.

Μιχ Κυριακίδης: “Επίσης, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες που ισχύουν για τους διάφορους φορείς του Δημοσίου όσον αφορά στη συγκρότηση του ΔΣ του σταθμού, στην κατάρτιση του προυπολογισμού, στις προσλήψεις κλπ. Λειτουργούμε δηλαδή ως φορέας του Δημοσίου, όπως ισχύει και για την ΕΡΤ. Και ξαφνικά βλέπουμε το άλλο παράδοξο,ενώ η ΕΡΤ εξαιρείται από αυτή τη διαδικασία, εμείς όχι. Είναι ακατανόητο. Θέλω να καταγγείλω και τη συμπεριφορά του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ενώ ο ΓΓ στο Συνέδριο που έγινε το καλοκαίρι, έλεγε ότι περιμένει τις προτάσεις μας για να τις συζητήσουμε , όπως έλεγε, δεδομένων των ενστάσεών μας, έκτοτε αρνήθηκε κάθε συνάντηση. Προσπαθώ από τον Αύγουστο να κλείσω ένα ραντεβού μαζί του και διερωτώμαι πως αντιλαμβάνεται τον διάλογο, αυτή η κυβέρνηση, της λεγόμενης Αριστεράς; Η δε διαβούλευση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήταν μόλις 5 ημέρες. Ούτε τότε μας είδε, όπως είχαμε και πάλι ζητήσει προκειμένου να του υποβάλλουμε τις προτάσεις μας, τις οποίες αποστείλαμε, αλλά όπως φαίνεται, τις αγνόησε.”

Νόνη Καραγιάννη:Η κυβέρνηση νομοθετεί, η κυβέρνηση έχει την κύρια και βασική ευθύνη, η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετεί στη βάση ορισμένων αρχών και του νομικού πλαισίου που ήδη διέπει τη λειτουργία του Δημοσίου, άρα ο ένας νόμος να μην χτυπάει στον άλλον, αυτή η πολυνομία, η κακονομία που υπάρχουν. Θέλω να πω ότι μου κάνει τεράστια εντύπωση και το γεγονός ότι όπως άκουγα από τον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Δήμα που έλεγε στον Αθήνα 9.84 και στους Νεκτάριο Νώτη και Σταμάτη Ζαχαρό, ότι σήμερα με πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν προσκληθεί στη Βουλή κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Σε ρωτώ και ως Πρόεδρο της Ενωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, έχεις προσκληθεί;

Μιχ.Κυριακίδης: “Οχι, μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει καμία πρόσκληση. Ελπίζω κάποια στιγμή να πάρω, γιατί το θέμα μας αφορά. Κατά τη συζήτηση των νομοσχεδίων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές πάντοτε καλούνται οι φορείς τους οποίους αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.”

Νόνη Καραγιάννη: Λέω ότι πρέπει να προσκληθούν τα επίσημα όργανα αυτών των φορέων,όχι αναγκαστικά ο Αθήνα 9.84 .Πρέπει όμως να προσκληθεί η Ενωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, στην οποία όμως ανήκει ο Αθήνα 9.84 που είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος μαζί με εκείνον της Θεσσαλονίκης.

Μιχ Κυριακίδης: “Η Ενωση αυτή εκπροσωπεί τους 17 υπάρχοντες και λειτουργούντες δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στην Ελλάδα.”

Νόνη Καραγιάννη: Να πω ότι 30 χρόνια λειτουργίας έκλεισαν ο Αθήνα 9.84 και το Κανάλι του Πειραιά και ο Δημοτικός Σταθμός Θεσ/νίκης. Τι θα κάνουμε το επόμενο διάστημα Αντιπρόεδρε; Κατ αρχήν επικοινωνία, μήπως και το καταλάβουν.

Μιχ Κυριακίδης: “Θα δημοσιοποιηθεί, σε λίγο, μια ανακοίνωσή μας – αυτό είναι το λιγότερο- στην οποία θα εξηγούμε τις θέσεις μας, καταγγέλλοντας και τον τρόπο με τον οποίο μας συμπεριφέρεται η κυβέρνηση. Επίσης, επιδιώκουμε να έχουμε επαφές με όλα τα κόμματα και τις πολιτικές ομάδες προκειμένου να προωθήσουμε τις δίκαιες θέσεις και απόψεις μας .Αυτό που ζητάμε δεν είναι υπερβολικό. Ας αποφασίσει η κυβέρνηση αν είμαστε ιδιωτικός ή δημόσιος φορέας.”

Νόνη Καραγιάννη: Σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι είμαστε ιδιωτικός, αλλάζει όλο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας μας. Αλλάζουν τα πάντα. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο για τα μισθολογικά μας, τους εργαζόμενους , στη συγκρότησή μας, στο ΔΣ κλπ.

Μιχ Κυριακίδης: “Ολα αλλάζουν, αλλά δεν νομίζω πως είναι αυτή η κυβερνητική πρόθεση. Νομίζω ότι εντάσσεται σε ένα γενικότερο αλαλούμ, όπου δεν λαμβάνεται σοβαρά υπ όψιν, όλη η κείμενη νομοθεσία. Στην πρόταση που έχουμε καταθέσει, έχουμε συγκεντρώσει στοιχεία και από την ευρωπαική νομοθεσία και νομολογία σε σχέση με τη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών. Αλλά και του ανταγωνισμού γιατί εκεί εννοείται πως εντάσσεται όλη αυτή η διαδικασία, όπως και την ελληνική νομοθεσία.

Διερωτώμαι δεν έχει νομικούς και κυβέρνηση και πρέπει εμείς να της το υποδεικνύουμε; Εν πάση περιπτώσει το έχουμε καταστήσει σαφές, εδώ και κάποιους μήνες.

Νόνη Καραγιάννη: Ας πούμε ότι έχουμε ένα απίθανο και εξωπραγματικό σενάριο ότι ο Αθήνα 9.84 έχει βρει χρήματα, μιλάμε για χιλιάδες ευρώ, ώστε να συμμετάσχει σε αυτή τη δημοπρασία. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για απίθανο και εξωπραγματικό σενάριο.

Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι επειδή είναι δημοπρασία και υπάρχουν συνθήκες μυστικότητας μεταξύ των ανταγωνιστών, να ρωτήσουμε πως θα διεκδικήσει άδεια ο σταθμός, όταν ο ανταγωνιστής του στη δημοπρασία, έχει τη δυνατότητα να δει το ποσό που θα διαθέτει ο Αθήνα 9.84-όπως και κάθε δημοτικός σταθμός, μέσω της ανάρτησης στη Διαύγεια; Αυτό φαίνεται πως δεν τους έχει περάσει από το μυαλό, όπως επίσης δεν τους έχει περάσει από το μυαλό, μέσω ποιου κωδικού στον προυπολογισμό μας -εφόσον είμαστε στο δημόσιο λογισμικό- θα μπορούσαμε να εκταμιεύσουμε ένα τέτοιο ποσό;

Μιχ. Κυριακίδης: “Ακριβώς. Αυτή την παρατήρηση την είχαμε αναφέρει και το καλοκαίρι κατά τη συνάντησή μας με τον ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής κύριο Κρέτσο και η απάντηση ήταν η σιωπή και ότι θα δούμε κλπ. Την Τετάρτη για να πούμε και κάτι ευχάριστο κλείνοντας την επικοινωνία μας, το Ιδρυμα Μπότση βραβεύει τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς Αθήνας, Θεσ/νίκης και Πειραιά για τα 30 χρόνια σοβαρής παρουσίας τους και υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού.”

                 «ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων