ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Ένας τέλειος Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος του 2017, ήταν όσον αφορά την τουριστική κίνηση στην Αθήνα, ο καλύτερος των τελευταίων 15 ετών.

Τα κεντρικά μεγάλα ξενοδοχεία,  όπως επισήμανε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδέσμων τουριστικών γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης, είχαν πληρότητα που ξεπέρασε το 75 %.

Όπως υπογράμμισε, αυτό οφείλεται στην αναβάθμιση της πόλης που γιορτάζει όλο το χρόνο, με street music bands και happenigs αλλά και το άνοιγμα νέων ξενοδοχειακών μονάδων που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν επίσης σε αυτό το αποτέλεσμα το μουσείο της Ακρόπολης -μέσω του οποίου αναδεικνύεται ο πολιτιστικός τουρισμός- το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και το Μέγαρο Μουσικής.

Οι αφίξεις κατά την εορταστική περίοδο ήταν απ’όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Να σημειώσουμε ότι η αύξηση του τουρισμού από Ισραήλ, Αραβικά Εμιράτα, Ασία, Αίγυπτο και Κύπρο άγγιξε το 20%.

Τα τελευταία χρόνια οι συνεχείς προσπάθειες που γίνονται στον κλάδο του τουρισμού, εμφανίζουν την Αθήνα σαν μια πρωτεύουσα που σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις κινείται σε δυνατούς ρυθμούς μέρα-νύχτα.

Και η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ, καθώς όπως σημειώνουν οι άνθρωποι του τουρισμού, μόλις γίνουν τα έργα ανάπλασης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, στο παραλιακό μέτωπο και στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να υποδεχτεί τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, η αύξηση της τουριστικής κίνησης θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου, που είναι η κατακόρυφη αύξηση της.

Δέσποινα Μπαρδάκου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων