ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Ένωση Κεντρώων: «Αρνούμαστε να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια»

Την πλήρη αντίθεσή της στη χρησιμοποίηση της λέξης «Μακεδονία» στην ονομασία της πΓΔΜ εξέφρασε για μία ακόμη φορά η Ένωση Κεντρώων και κάνει λόγο για «πολιτικά λάθη της Ελλάδας» από τα οποία «τα Σκόπια έχουν αποκτήσει την συμπάθεια της Διεθνούς Κοινότητας».

«Η πολυετής ολιγωρία των ελληνικών κυβερνήσεων για το Σκοπιανό, η ελληνική θέση στο Βουκουρέστι για σύνθετη ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία και το έγκλημα της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας που προτείνει το Nova Macedonia πάνω από δέκα χρόνια ήδη, έχουν δημιουργήσει ένα αφόρητο εις βάρος της Ελλάδας κλίμα, στη Διεθνή Κοινότητα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:

«Αντί να εξετάζεται από όλα τα κράτη, ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος 4.000 ετών ιστορίας και ένα κρατίδιο που μόλις πριν από 25 χρόνια συνεστήθη κλέβει σύμβολα και προσβάλει τον πολιτισμό και την ιστορία μας, έχουμε φθάσει με πολιτικά λάθη της Ελλάδας τα Σκόπια να έχουν την συμπάθεια της Διεθνούς Κοινότητας και η Ελλάδα να παρουσιάζεται σαν χώρα που εμποδίζει το κράτος των Σκοπίων να σταθεροποιηθεί».

«Όλα τα ανωτέρω οδηγούν την Ένωση Κεντρώων να έχει αμετακίνητη θέση, να μην δεχόμαστε τη λέξη Μακεδονία στην ονομασία του κρατιδίου. Υπάρχουν φωνές που λένε επίσης, να μην δώσουμε το όνομα, που είναι ακραίες, εθνικιστικές και κρύβουν λαϊκισμό και ψηφοθηρία. Στην Ένωση Κεντρώων αρνούμαστε να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, γιατί πιστεύουμε ότι προσκαίρως αυτοί για να κάνουν τη δουλειά τους, να μπουν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποκρίνονται ότι κάνουν παραχωρήσεις και όταν πάρουν το όνομα Μακεδονία θα ξανασκληρύνουν τη στάση τους και θα ξαναεπιστρέψουν στον αλυτρωτισμό και στα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου»  αναφέρει η Ένωση Κεντρώων και καταλήγει: «Τότε θα αισθανθούν τι έγκλημα έκαναν όσοι βουλευτές ψηφίσουν ή όσοι πολιτικοί αρχηγοί δεχθούν να δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Τότε όμως θα είναι αργά, γιατί η προδοσία θα έχει συντελεστεί».

Ισίδωρος Ρούσσος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων