ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Θ. Παπαθεοδώρου στον Αθήνα 9.84: Θα περιμένουμε την πρόταση της κυβέρνησης γιατί έτσι γίνεται στις δημοκρατίες

«Θα περιμένουμε την πρόταση της κυβέρνησης γιατί έτσι γίνεται στις δημοκρατίες» τόνισε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, μιλώντας στη Νόνη Καραγιάννη και την εκπομπή «Αθήνα Σήμερα».

«Στην πρώτη μας συνάντηση για τη νέα χρονιά, θα συζητήσουμε για  τη συμφωνία που φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονία. Θα είναι η επιβεβαίωση της πάγιας θέσης του χώρου ότι η Ελλάδα μπορεί να συζητήσει μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Εσωτερικά και εξωτερικά (erga omnes). Θα περιμένουμε την πρόταση της κυβέρνησης γιατί έτσι γίνεται στις δημοκρατίες και ανάλογα με αυτή τη πρόταση -εφόσον μπαίνει στις προϋποθέσεις που έχει θέσει πάγια η Ελλάδα στην διαπραγμάτευση με τη FYROM- τότε θα κρίνουμε με βάση το εθνικό συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαθεοδώρου.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μίλησε για τους 8 Τούρκους: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι σε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει πρόβλημα ασύλου ο πρωθυπουργός εκθέτει το δικαιοκρατικό μας σύστημα, λέγοντας για πρώτη φορά ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει αίτηση ακύρωσης απέναντι σε μια απόφαση χορήγησης ασύλου. Αυτό που θέλει να δείξει στον Ερντογάν είναι ότι η κυβέρνηση παραμένει αντίθετη με τη χορήγηση ασύλου που δίνεται στον πρώτο και ενδεχομένως και στους υπόλοιπους επτά στρατιωτικούς».

Newsroom Αθήνα 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων