ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Ποινικές διώξεις για μίζες σε έργα του Μετρό

Ενδείξεις δωροδοκίας μίζας σε μία ακόμα σύμβαση του δημοσίου εντόπισαν οι εισαγγελικές αρχές, κλείνοντας την προκαταρκτική εξέταση που είχαν ανοίξει για ένα σκέλος καταγγελιών αναφορικά με την κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε με την ποινική δίωξη σε βάρος δύο προσώπων, επικεφαλής εταιριών, που φέρονται ότι δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους, άγνωστους ακόμη στις αρχές, με σκοπό να ανατεθεί στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Ειδικότερα, ποινική δίωξη για ενεργητική δωροδοκία σε συνδυασμό με τον ν.1608/50 περί καταχραστών, ασκήθηκε σε βάρος του διαχειριστή και του επικεφαλής δύο διαφορετικών εταιρειών οι οποίοι φέρονται ότι διακίνησαν μίζες ύψους 210.000 ευρώ στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων.

Οι εισαγγελικές αρχές έφτασαν στα δύο πρόσωπα μετά την κατάθεση ενός Βέλγου, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση και την εταιρία Thales, γνωστή στις ελληνικές αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στην κατάθεση του ο Βέλγος υποστήριξε ότι η εταιρία έδινε μίζες και για έργα του μετρό, χωρίς ωστόσο η εισαγγελική έρευνα να καταφέρει να φθάσει στους αποδέκτες των χρημάτων.

Η συνέχεια της έρευνας ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία.

Μίνα Μουστάκα

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων