ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Καλωσορίζοντας το νέο χρόνο με αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα

Στους εκθεσιακούς χώρους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρόγραμμα «Καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο με αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα». Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά από 7-11 ετών.

Στόχος του προγράμματος ήταν τα παιδιά να αντλήσουν πληροφορίες για την αρχαία ελληνική μουσική μέσα από αντίγραφα αρχαίων ελληνικών οργάνων που άγγιξαν και άκουσαν τους ήχους τους, αλλά και από παραστάσεις αγγείων που απεικονίζουν σκηνές από πτυχές της καθημερινότητας όπως γάμος, αθλητικοί αγώνες κλπ. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την αρχαιολογό του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, Μαρία Σελέκου και συμμετείχαν 25 παιδιά.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εικαστικό εργαστήρι όπου τα παιδιά εμπνεύστηκαν από τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα και φιλοτέχνησαν το δικό τους εικαστικό ημερολόγιο με τη βοήθεια της εικαστικού Νεκταρίας Ρουμελιώτη. Τα παιδιά ζωγράφισαν κάποιες παραστάσεις που απεικόνιζαν αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα απο τη συλλογή Αγγείων και Έργων Μικροτεχνίας σε μία πρωτότυπη κατασεκυή ενός διαδραστικού ημερολογίου, όπου ο κάθε μήνας που ξεπροβάλλει γράφεται απο τους καλλιτέχνες με κιμωλία.

Το πρόγραμμα «Καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο με αρχαία ελληνικά μουσικά οργανα» ήταν μόνο για σήμερα.

Δέσποινα Μπαρδάκου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων