ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Mermix: Η startup που… «οργώνει» το χωράφι σου

Αν είστε αγρότης που θέλετε να καλλιεργήσετε αλλά δεν έχετε τον απαραίτητο αγροτικό εξοπλισμό ή διαθέτετε ήδη κάποια αναξιοποίητα μηχανήματα που θα θέλατε να διαθέσετε σε άλλους αγρότες τότε το Mermix είναι αυτό αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. Το Mermix είναι η πρώτη online πλατφόρμα ενοικίασης αγροτικών μηχανημάτων.

Ο τρόπος λειτουργίας της είναι πολύ απλός. Με μία απλή εγγραφή στο mermix.gr μπορείς γρήγορα κι εύκολα να καταχωρήσεις τα αγροτικά μηχανήματα που προτίθεσαι να διαθέσεις. Από την άλλη αν αναζητάς μηχανήματα, μπορείς να βρεις αυτά που σε εξυπηρετούν καλύτερα και να τα ενοικιάσεις επί τόπου στην πιο συμφέρουσα τιμή. Το κέρδος από αυτή τη διαδικασία είναι διπλό και για τον ιδιοκτήτη των μηχανημάτων που βγάζει ένα εξτρά εισόδημα, αλλά και για τον αγρότη που τα ενοικιάζει αφού θα μπορεί να δίνει το βάρος των επενδύσεων στην καλλιέργειά του και όχι στον εξοπλισμό.

Για το Mermix όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, όταν ο CEO και Founder Χρήστος Σταμάτης εντόπισε τις ανάγκες που υπάρχουν στον αγροτικό τομέα μέσα από την καθημερινή συναναστροφή του με αγρότες. Έχοντας αναλάβει τη Διοίκηση του 1ου Συνεταιρισμού που καλλιεργεί στέβια σε όλη την Ευρώπη, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Stevia Hellas στη Λαμία, είδε ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό σχετικά με τη διαχείριση των αγροτικών μηχανημάτων και αποφάσισε να αναλάβει δράση μαζί με τον με τον συνιδρυτή της πλατφόρμας Γιάννη Στοΐτση.

Το επόμενο βήμα μετά τη δημιουργία του Mermix ήταν η προσφορά κι άλλων χρήσιμων για τον αγροτικό κόσμο υπηρεσιών, που βασίζονται πάνω στο «farm management». Έτσι όσοι θέλουν μπορούν να καταχωρούν στην πλατφόρμα τα χωράφια τους και να καταγράφουν πλήρως τα έξοδα ανά καλλιέργεια με ότι αυτά συνεπάγονται (εξοπλισμός, εφόδια, απόσβεση μηχανημάτων κλπ), ούτως ώστε να έχουν μία συνολική εικόνα των εξόδων της χρονιάς.

Τα σχέδια των ιδρυτών του Mermix δεν σταματούν όμως εδώ, αφού πρόκειται να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, απευθύνομενοι σε μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με την συμβολαιακή καλλιέργεια, προσφέροντας τις υπηρεσίες farm management για τον απόλυτο έλεγχο όλων των σταδίων της παραγωγής και διάθεσης ενός προϊόντος στην αγορά.

Ο κ. Χρήστος Σταμάτης, CEO του Mermix μίλησε στη Νάντια Σκεπετάρη για την ιδέα της δημιουργίας του, τις λειτουργίες του, τα οφέλη που παρέχει στους επαγγελματίες του αγροδιατροφικού κλάδου. Αναφερθήκαμε και στο κομμάτι των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, το περιθώριο που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και τα σχέδια τους για την εξέλιξη του Mermix.

Ακούστε την συνέντευξη:

Νάντια Σκεπετάρη

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων