ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Θαν.Θεοχαρόπουλος: «Στάση αρχών, η θέση μας για σύνθετη ονομασία και χρήση έναντι όλων,αναφορικά με τα Σκόπια. Δεν εξαρτάται από τη θέση κανενός»

Στο Σκοπιανό δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό που έγινε στο Κυπριακό. Κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος της χώρας. Θέλουμε αποτελεσματική διαπραγμάτευση, εθνική στρατηγική, μακρυά από εθνικισμούς απ όπου και αν προέρχονται. Στάση αρχών η στάση μας υπέρ της σύνθετης ονομασίας και ενός αναγκαίου συμβιβασμού για χρήση έναντι όλων. Δεν εξαρτάται από τη θέση κανενός” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον Αθήνα 9,84 και στη ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 2 με τον Αρη Τόλιο.

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ FYROM 

Τάσσομαι σταθερά, όπως και η ΔΗΜΑΡ, υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων. Είμαι υπέρ της χάραξης εθνικής στρατηγικής και εθνικής συνεννόησης σε αυτά τα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Η κυβέρνηση παρουσιάζεται εγκλωβισμένη σε μια συμμαχία με ένα ακροδεξιό σχήμα και φαίνεται πώς δεν μπορεί να δώσει με αποφασιστικό τρόπο λύση στο πρόβλημα, μέσα στις αντιφάσεις και στα αδιέξοδά της. Την καλούμε να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά μακρυά από αυτά.

Αυτό που δεν πρέπει να γίνει στο Σκοπιανό είναι να επαναληφθεί αυτό που έγινε στο Κυπριακό, διότι κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος της χώρας. Θέλουμε αποτελεσματική διαπραγμάτευση, εθνική στρατηγική, μακρυά από εθνικισμούς απ όπου και αν προέρχονται.  Ο κ Καμμένος όπως άλλωστε τον χαρακτηρίζει ο κ Γιούνκερ είναι το ακροδεξιό σχήμα με το οποίο συγκυβερνούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, όντας εγκλωβισμένοι.”

Αρης Τόλιος: Αν η κυβέρνηση αναζητήσει μια πλειοψηφία ευθύνης, όπως λέει, με κάποια ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, το κόμμα σας, το νέο κόμμα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι σε μια διαδικασία συζήτησης;

Θαν.Θεοχαρόπουλος: “Θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα όταν έλθει η πρόταση . Εάν βεβαίως πρόκειται για μια σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων. Αυτή είναι η δική μου θέση και δεν εξαρτάται από τη στάση κανενός. Αυτό που γίνεται και κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε, είναι να διεξάγεται μια δημόσια συζήτηση επί του θέματος, λόγω της διαφωνίας Τσίπρα – Καμμένου, ή καλύτερα Κοτζιά -Καμμένου, διότι ακόμα δεν έχουμε δει ποια στάση έχει ο κ Τσίπρας”.

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Για αυτά τα σημαντικά θέματα σε όσα επίπεδα μπορεί να γίνει διάλογος, πρέπει να γίνεται».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων