ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Ν.Ξυδάκης: “Είναι ένας κεραυνός για τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς. Να το επανεξετάσει η ΑΑΔΕ και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια”

Θέλει ένα μέτρο. Φτάσαμε από την κατασπατάληση και τις καταχρήσεις στα όρια της διαφθοράς, στην ασφυξία.Θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να ζυγιστούμε και να ισορροπήσουμε”δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, στον Αθήνα 9,84 και στον Αρη Τόλιο.

Παράλληλα επεσήμανε : “Είναι ένας κεραυνός για τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς και η ΑΑΔΕ πρέπει να το επανεξετάσει και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια”

Αναλυτικά:
*ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 9,84

Νίκος Ξυδάκης: “Είναι ένας κεραυνός για τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς. Η Εφορία, στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω και δεν πέφτω έξω, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πρέπει να το επανεξετάσει και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Κατ αρχήν

να μην κάνει άμεσα απαιτητές τις αξιώσεις της και να ξεπαγώσει τους λογαριασμούς ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι άνθρωποι και να μην κυνηγάει τα φυσικά πρόσωπα, πρώην μέλη της Διοίκησης…”

Αρης Τόλιος: Το σοβαρό θέμα κε Ξυδάκη έχει να κάνει με το ίδιο το τέλος, είναι η πρώτη φορά που..

Νίκος Ξυδάκης: “Αυτό μπορούμε να το δούμε. Εφόσον οι Δήμοι είναι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και κατ επέκτασιν και οι συνδεδεμένες δημοτικές επιχειρήσεις, που έχουν και έναν κοινωφελή χαρακτήρα δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μπουν σε αυτή την ασφυξία της καταβολής χαρτοσήμου και μάλιστα αναδρομικά. Σε αυτό θα μπορούσε να υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία και μια δίκαιη ρύθμιση, ώστε και το Κράτος να μην χάνει έσοδα και οι Δήμοι να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Είχαμε κάνει μια τροπολογία, πριν από μερικούς μήνες, ώστε να απαλλαγούν από μια ρύθμιση, η οποία προέβλεπε ότι όλοι οι δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί των δημοτικών ραδιοφώνων πρέπει να περνούν από ΑΣΕΠ και αναδρομικά ήταν υπόλογοι και υπαίτιοι όλα τα μέλη των Διοικήσεων των Ραδιοφωνικών Σταθμών και εννοώ των δημοτικών. Βεβαίως απηλλάγησαν διότι ήταν κατάφωρα άδικο και απάνθρωπο. Αρα υπάρχει ένα περιθώριο ρύθμισης και νομίζω ότι θα βρεθεί μια λύση .”

Αρης Τόλιος: Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν πρωτοφανή φόρο και διερωτώμαι όλο αυτό μπορεί να το κάνει αυτοβούλως κάποιος εφοριακός;Δεν πρέπει κάποιος που ασκεί εξουσία, είτε η ΑΑΔΕ, είτε το ΥΠΟΙΚ, να μας εξηγήσει τι ακριβώς έγινε με αυτή την υπόθεση;

Ν. Ξυδάκης: “Κοιτάξτε, οι ΔΟΥ , οι έφοροι λογοδοτούν στον άμεσο προιστάμενο που είναι η ΑΑΔΕ. Ο κ Πιτσιλής τι λέει επ αυτού;Από εκεί και πέρα αν αναζητήσουμε την εποπτεία, με πολιτικούς όρους, είναι ο ΥΠΟΙΚ. Είναι από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που επέβαλε η τρόικα στη χώρα, η θέσπιση μιας ανεξάρτητης αρχής. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί μια πλήρης εξήγηση από τον κ Πιτσιλή και κατόπιν να ζητήσουμε και από τον κ Τσακαλώτο. Κατόπιν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε να υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία από μέρους της κυβέρνησης ή εκ μέρους βουλευτών και το νομοθετικό σώμα , η Βουλή να παρέμβει μέσα στα πλαίσια του κράτους δικαίου και ενός Κράτους που δεν στρέφεται κατά του εαυτού του γιατί εμένα η βασική μου σκέψη είναι ότι και οι Δήμοι αποτελούν μέρος της Γενικής Κυβέρνησης .Μπορεί να τους έχουμε φορτώσει με πολλά βάρη, αμαρτίες, ίσως και πολλές κακοδιοικήσεις, αλλά δεν μπορείς κιόλας να τον συντρίβεις. Πρέπει να υπάρξει μια πρόνοια.”

Αρης Τόλιος: Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα που είπατε γιατί αφορά τελικά και στη δημοπράτηση τελικά των αδειών. Δηλαδή οι Δήμοι και μάλιστα με την ιστορία του Αθήνα 984 στο Κολοσσαίο της δημοπρασίας των ιδιωτών, είναι ένα θέμα και καλόν είναι να συζητάμε πιο ψύχραιμα ορισμένα πράγματα, νομίζω.

Ν.Ξυδάκης: Ναι, εντάξει. Νομίζω ότι δεν είναι μόνον ο Αθήνα 9,84 αλλά και άλλα δημοτικά ραδιόφωνα σε άλλες πόλεις και στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα, που θα πρέπει κάπως να προφυλαχθούν και να έχουν απερίσπαστοι την ελευθερία να ενημερώνουν και να ψυχαγωγούν τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να υπάρχει και ένα πλαίσιο ορθής διαχείρισης, διότι έχουν υπάρξει και πολλά παρατράγουδα,το γνωρίζετε και στον Αθήνα 984 υπήρξε διόγκωση.”

Αρης Τόλιος:Από την άλλη όμως και αν θέλουμε να αποτιμήσουμε τα πράγματα δεν μπορεί να μην αξιολογήσει κανείς το πόσο επώδυνα μέτρα ελήφθησαν στον Αθήνα 9,84, ώστε να περιοριστεί αυτό που προαναφέρατε..

Ν.Ξυδάκης: “Θέλει ένα μέτρο. Διότι φτάσαμε από την κατασπατάληση και τις καταχρήσεις στα όρια της διαφθοράς, στην ασφυξία .Θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να ζυγιστούμε και να ισορροπήσουμε”

Αρης Τόλιος: Ετσι και αλλιώς τα να οδηγηθεί σε ασφυξία ο σταθμός είναι ένα πολιτικό θέμα. Δεν έχει να κάνει με κάποιους χαρτογιακάδες που αποφασίζουν το ένα ή το άλλο και να με συγχωρείτε .

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων