ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Ντόρα Μπακογιάννη

Ντ.Μπακογιάννη: «Ουδέποτε ετέθη θέμα χαροσήμου»

 «Ουδέποτε ετέθη θέμα χαρτοσήμου. Το να έρχεται σήμερα μια ανεξάρτητη Αρχή και να λέει ότι για 10-12 χρόνια θα έπρεπε να υπάρξει τέλος χαρτοσήμου και να καταλήγουμε στο να δεσμευτούν οι λογαριασμοί όλων των ανθρώπων, διότι – θεωρητικώς- υπάρχει ένα πρόστιμο ύψους 4 εκατομμυρίων, είναι αδιανόητο» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 2 με τον Αρη Τόλιο.

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9,84 ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ

«Αυτό,ομολογώ ότι έχω απόλυτη δυσκολία ακόμη και να το κατανοήσω. Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν γίνει απανωτοί φορολογικοί έλεγχοι, έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία και προληπτικά και κατασταλτικά στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ουδέποτε ετέθη θέμα χαρτοσήμου. Το να έρχεται σήμερα μια ανεξάρτητη Αρχή και να λέει ότι για 10-12 χρόνια θα έπρεπε να υπάρξει τέλος χαρτοσήμου και να καταλήγουμε στο να δεσμευτούν οι λογαριασμοί όλων των ανθρώπων, διότι – θεωρητικώς- υπάρχει ένα πρόστιμο ύψους 4 εκατομμυρίων, είναι αδιανόητο. Αυτή η ιστορία πρέπει κάποια στιγμή να λήξει και η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Το να ρίχνεις την ευθύνη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δεν μπορεί να καλύψει το ο,τι η αρχή αυτή έρχεται και ζητά εκ των υστέρων κάτι το οποίο κανένας προηγουμένως δεν ζητούσε».

*ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

«Η κυβέρνηση θέλει με όλους τους τρόπους να φιμώσει δημοτικούς ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς, διότι εάν αυτή η αρχή ίσχυε, θα έπρεπε να ισχύσει και για την ΕΡΤ. Από πού και ως πού θα έπρεπε η ΕΡΤ να έχει διαφορετική μεταχείριση από ένα δημοτικό κανάλι; Δεν το καταλαβαίνω και απλώς δείχνει μια τάση της κυβέρνησης που λέει ότι όσο λιγότερους σταθμούς έχουμε, τόσο λιγότερο θα μας ασκούν κριτική».

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Ντ. Μπακογιάννη: “Είναι πρωτοφανές για μια χώρα ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ να μην έχουν κοινή διαπραγματευτική γραμμή για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Η πλειοψηφία ευθύνης στην οποία αναφέρθηκε ο κ Κοτζιάς στη Βουλή, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να καλύψει την κυβερνητική ανευθυνότητα. Ο κ. Καμμένος έχει ψηφίσει δις- στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας και τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή- τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, δηλαδή έναντι όλων, βασική θέση που είχε γίνει αποδεκτή από το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων, πλην Καρατζαφέρη. Αυτή είναι η ψήφος του τότε και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που ο ίδιος λέει σήμερα. Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα του ανθρώπου. Αυτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το καλύψει η αντιπολίτευση. Οι κκ Τσίπρας και Καμμένος ας αναλάβουν την ευθύνη τους, ας έλθουν ως ενιαία κυβέρνηση να προτείνουν στην αντιπολίτευση τι είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης τους. Διαφορετικά, η ΝΔ δεν θα μπει σε καμία συζήτηση. Το αποκορύφωμα της ανυπαρξίας οποιασδήποτε προγραμματικής συμφωνίας φαίνεται ακριβώς εδώ. Τους ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν τους συνδέει με τίποτε άλλο παρά μόνον η καρέκλα της εξουσίας.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων