ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Nέλλη Παπαχελά: «Οπως εξαιρέθηκαν οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί από την διαδικασία δημοπράτησης, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τις δημοτικές ραδιοσυχνότητες «

Όπως εξαιρέθηκαν οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί από την διαδικασία δημοπράτησης, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τις δημοτικές ραδιοσυχνότητες”, δήλωσε στον Αθήνα 9,84 , η Αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανάπτυξης και Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά.

Μιλώντας στην εκπομπή ΝΤΑΜΕΣ ΣΠΑΘΙ και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονόρα Ορφανίδου, η κα Παπαχελά δήλωσε αισιόδοξη για άμεση εξεύρεση λύσης στο θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο σταθμό

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ 9,84 ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΔΟΘΕΝ ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Αθήνα 9,84 είναι ο πρώτος, ιστορικός, ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με το 25% των χρημάτων που έπαιρνε κάποτε και τον θεωρώ αντικειμενικό, με την έννοια ότι φιλοξενεί όλες τις πολιτικές απόψεις. Είναι υποχρέωσή μας- ως Δήμος- να τον στηρίξουμε.

Δεν είμαι των θεωριών συνωμοσίας, αλλά τελευταία ενώ ο Αθήνα 9,84 δεν έχει ληξιπρόθεσμα χρέη και η διοίκηση ήξερε ότι έχει ένα θέμα με το χαρτόσημο και το πάλευε -όπως έχει το δικαίωμα κάθε φορολογούμενος- έρχονται και κατάσχουν λογαριασμούς του σταθμού , αλλά και των φυσικών προσώπων και των συγγενών τους, θεωρώντας τους … τι να πω…φοροφυγάδες, ύποπτους φυγής στο εξωτερικό και μπαταχτσήδες.

Είναι προσβλητικό αυτό για τον Δήμο που συγκαταλέγεται, όσον αφορά τα οικονομικά του, μεταξύ των 10 καλυτέρων της Ευρώπης. Αλλωστε, σε μηνιαία βάση υποχρεούται και χρειάζεται να εκδίδει φορολογική ενημερότητα. Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα της μισθοδοσίας θα λυθεί άμεσα αν δεν έχει ήδη λυθεί,αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνον αυτό. Και όσοι υπήρξαν πρόεδροι του σταθμού είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς με τις μαμάδες, τις θείες τους και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα, που ενδεχομένως σπουδάζουν και έχουν έξοδα. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσουν σώφρονες σκέψεις και η ιστορία αυτή θα κλείσει όπως πρέπει.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ελ Ορφανίδου: Για το άλλο μείζον θέμα, εκείνο των αδειών κα Παπαχελά πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα για τα ιδιωτικά ΜΜΕ;

Νέλλη Παπαχελά: “Ολοι οι δημοτικοί σταθμοί λειτουργούν με άλλα κριτήρια από τα ιδιωτικοοικονομικά, με την έννοια ότι δεν βγάζουν κέρδος, είναι δηλαδή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικού σκοπού. Όπως εξαιρέθηκαν οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί από την διαδικασία δημοπράτησης, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τις δημοτικές ραδιοσυχνότητες. ”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων