ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

K.Xατζηδάκης: «Το βασικό δεν είναι να σκαλίζουμε το παρελθόν,αλλά να προλάβουμε το μέλλον και να περάσουμε τη χώρα σε μια καινούργια σελίδα»

Δεν είναι η μοίρα του τόπου να σέρνεται επί χρόνια στην Ευρώπη σε καθεστώς στασιμοχρεωκοπίας” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στον Αθήνα 9,84 και στον Αρη Τόλιο.

Για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής από το 2001 σχετικά με το θέμα των μνημονίων και αν αυτό είναι το πεδίο αναζήτησης συμμαχιών , στην επόμενη ημέρα, ο κ Χατζηδάκης επεσήμανε: Δεν νομίζω ότι η έμφαση της όποιας προσπάθειας θα πρέπει να είναι οι όποιες Εξεταστικές Επιτροπές. Το βασικό δεν είναι να σκαλίζουμε το παρελθόν. Το βασικό είναι να προλάβουμε το μέλλον και να περάσουμε τη χώρα σε μια καινούργια σελίδα.”

Αναλυτικά:

Α.Τόλιος: Ο κ Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, έθεσε σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα το κόμμα. Επειδή εδώ και ενάμισι χρόνο τώρα επιμένετε να ζητάτε εκλογές, ανυπομονείτε τόσο ή έχετε βάσιμες υποψίες ότι πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε σε κάλπες;

Κ.Χατζηδάκης: “Νομίζω πώς ούτε και ο ίδιος ο κ Τσίπρας ξέρει. Είχε ποντάρει στη φθινοπωρινή αντεπίθεση με την επίσκεψη Μακρόν, με την επίσκεψή του στην Αμερική, με το κοινωνικό μέρισμα, ο νέος αυριανισμός με συνεχείς επιθέσεις τον κ Μητσοτάκη, όλα αυτά νομίζω ότι απέβησαν μάταια. Δεν φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ανοδική πορεία και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται , κάποια στιγμή, για να ανακοπεί η φθορά,να γίνουν πρόωρες εκλογές. Προσωπικά, δεν αποκλείω τον Σεπτέμβριο του 2018 .Θα βρει εκεί κάποιο αφήγημα ο κ Τσίπρας, θα πει ότι τελειώνει το υφιστάμενο πρόγραμμα,άρα μας απελευθερώνει -υποτίθεται- από τα μνημόνια και επομένως χρειάζεται μια καινούργια αρχή.

Ζητάμε διεξαγωγή πρόωρων εκλογών γιατί ζημιώνεται ο τόπος. Οπως είπα από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τον προυπολογισμό- πριν από λίγο- δεν είναι η μοίρα του τόπου να σέρνεται επί χρόνια στην Ευρώπη, σε καθεστώς στασιμοχρεωκοπίας. Ετσι όπως φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό, θα προσπαθούμε σε λίγο καιρό, αν δοθεί παράταση σε αυτή την άσχημη κατάσταση, να κάνουμε παραγωγική ανασύνταξη, χωρίς παραγωγικές δυνάμεις. Θα γίνουμε χώρα γερόντων. Πέρα από τους οικονομικούς δείκτες που είναι αρνητικοί, η δουλειά της επόμενης κυβέρνησης, όσο τούτοι εδώ παραμένουν, θα γίνει δυσκολότερη.”

*ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΣΤΗ ΝΔ ΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΣΟΥΝ.

H ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα με σαφείς οριοθετήσεις και όσοι έρχονται στην παράταξη δέχονται τις ιδέες της. Είναι ευρύ το φάσμα που καλύπτει η παράταξη.Υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις, με διαφορετικό ταμπεραμέντο, που όμως κινούνται σε ένα δεδομένο πλαίσιο.

*ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΔ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

Προφανώς, σε αυτά τα θέματα υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις. Είχαμε μια συζήτηση για τους διεμφυλικούς και τα δικαιώματά τους και καταλήξαμε σε κάποιους καινούργιους παρονομαστές. Τον τόνο σε μια σειρά από ζητήματα τον δίνει κάθε φορά, ο εκάστοτε πρόεδρος του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κεντρώος, φιλελεύθερος, εκσυγχρονιστής πολιτικός, πρόεδρος ενός κεντροδεξιού κόμματος.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Δεν νομίζω ότι η έμφαση της όποιας προσπάθειας θα πρέπει να είναι οι όποιες Εξεταστικές Επιτροπές. Κανείς δεν λέει να μην βρίσκουμε τα αίτια και εμείς δεν παριστάνουμε τους αλάθητους, έτσι και αλλιώς. Από το βήμα του συνεδρίου μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια αυτοκριτική της ΝΔ και μάλιστα απρόκλητη. Το βασικό δεν είναι να σκαλίζουμε το παρελθόν. Το βασικό είναι να προλάβουμε το μέλλον και να περάσουμε τη χώρα σε μια καινούργια σελίδα.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων