ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Συνέδριο Ν.Δ – Κ.Μητσοτάκης: Μήνυμα ενότητας – Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και «άνοιγμα» στο Κίνημα Αλλαγής

Με σκληρή κριτική στην κυβέρνηση , μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, προς το Κίνημα Αλλαγής, παρουσία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ.

“Από την Κυριακή το βράδυ, το ρολόι των εκλογών γυρνάει αντίστροφα, για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στους κυβερνώντες ψέματα, ανικανότητα, και φαυλότητα όπως είπε.

Υποστήριξε παράλληλα ότι ο κ. Τσίπρας, δεν αξίζει άλλης ευκαιρίας, του δόθηκαν δύο φορές και απέτυχε οικτρά.

Αφού εκθείασε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στην κα Γεννηματά, υπογράμμισε ότι «εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές, όπως ελπίζω ότι το «Κίνημα Αλλαγής» θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στον εκσυγχρονισμό της χώρας».

Χαρακτήρισε εξάλλου συχνά δυσδιάκριτες τις διαφορές με το ΠΟΤΑΜΙ τονίζοντας την συνεπή μεταρρυθμιστική του στάση.   Απευθυνόμενος τέλος στο εσωκομματικό ακροατήριο, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, καθώς και στον πρώην πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Υπογράμμισε πάντως ότι η ανανέωση της Νεας Δημοκρατίας γίνεται πράξη κάθε μέρα όπως και η αξιοκρατία και υπογράμμισε ότι το κόμμα του έχει χρέος να ενώσει τους πολίτες και να αποκρούσει τους ψεύτικους διχασμούς.

Το 11 Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας  προβλέπεται να επικυρώσει τις βασικές προγραμματικές θέσεις του κόμματος και την ετοιμότητα της ΝΔ να αποτελέσει «αξιόπιστη κυβερνητική λύση».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι στόχος είναι ο  ειλικρινής διάλογος και αναφέρθηκε στους πολίτες που μετείχαν στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

«Είμαστε το κόμμα της αλήθειας, δεν τάζουμε ούτε γεφύρια, ούτε ποτάμια, μένουμε πιστοί σε αυτό που ζητούν οι πολίτες, να μην τους κοροϊδεύουμε».

Μήνυμα πανστρατιάς απηύθυνε ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνουν γρήγορα οι εκλογές, και να λάβει εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις που πρέπει. Άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι, το μεγάλο κέρδος είναι ότι έδειξε στον ελληνικό λαό,  το πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς.

Θεοδωράκης: Οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων

Έχουμε και θα συνεχίζουμε προφανώς να έχουμε σε πολλά σημεία διαφορετική πορεία, θα πρέπει όμως να συμφωνήσουμε ότι εδώ που έχει φθάσει η χώρα, οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις και οι περιχαρακώσεις δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Τόνισε παράλληλα ότι, για να ξεκολλήσουμε  από την κρίση δεν αρκούν οριακές πλειοψηφίες, αλλά χρειάζονται μεγάλες προοδευτικές συνεργασίες σε ζητήματα όπως, η συνταγματική αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος. Αναφέρθηκε εξάλλου στη σημασία που έχει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού και οι συγκρούσεις με βολεμένα συμφέροντα, ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει ουσιαστικά το κόμμα του.

Φ.Γεννηματά Να κλείσουμε τους λογαριασμούς

Την ανάγκη να κλείσουμε μια και καλή τους λογαριασμούς του παρελθόντος μέσα από την αποδοχή της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ, έως σήμερα, επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού θα είναι ένα βήμα για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, πρόσθεσε η κα Γεννηματά, η οποία υπογράμμισε παράλληλα ότι, η παράταξή της ανέλαβε και τις ευθύνες άλλων για την πορεία της χώρας προς την κρίση, και πρόσθεσε πως είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει κάνει μια επώδυνη διαδικασία αυτοκριτικής και αυτοκάθαρσης.

Η κα Γεννηματά υπογράμμισε παράλληλα ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο και μια εθνική γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής και πρόσθεσε ότι, η εθνική συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με κυβερνητικές συνεργασίες.  Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια δεν είναι σε επαφή με τη νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Π.Ρήγας: Καλοδεχούμενη η κριτική – Όχι στα fake news

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης  Ρήγας, υπεραμύνθηκε της προόδου που έχει συντελεστεί στην οικονομία, επικαλούμενος αξιολογήσεις ξένων εταίρων και υπογράμμισε ότι δεν μας κάνουν να αιθεροβατούμε αλλά μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι.

Υπογράμμισε ότι είναι καλοδεχούμενη και χρήσιμη η κριτική, πρόσθεσε ωστόσο ότι καλό είναι στην κριτική μας όλοι να αποφεύγουμε τον πειρασμό των fake news που παράγονται από κάποιους που κάποτε ο Κώστας Καραμανλής, αποκάλεσε “νταβατζήδες”.

Τέλος ο κ. Ρήγας, τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης στα εθνικά θέματα, που όπως είπε πρέπει να μείνουν μακριά από μικροκομματικέ αντιπαραθέσεις, και στα ζητήματα εμβάθυνσης της δημοκρατικής λειτουργίας και υπογράμμισε τα περιθώρια που υπάρχουν για συνεργασία σε ζητήματα όπως η διαφθορά και η φοροαποφυγή.

 

Κ.Καραμανλής – Α.Σαμαράς

Μηνύματα ενότητας εξέφρασαν οι δύο πρώην ηγέτες του κόμματος κατά την προσέλευσή τους στον χώρο του συνεδρίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε με δηλώσεις του την σημασία του συνεδρίου :
«Η παράταξη μας προχωρά στο συνέδριο της που έχει ξεχωριστή σημασία. Σε αυτό το συνέδριο θα αναδείξει το σχέδιο της για την ανάταξη της χώρας. Με προτεραιότητα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με πρώτη την συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, την στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Όπως πολλές φορές στην ιστορία της,  η παράταξή μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο.. Για αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και αυτό είναι στο χέρι όλων μας»

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος κ.Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προσερχόμενος στο συνέδριο του κόμματος,  δήλωσε: «Είμαστε, σήμερα, εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται».

 Απ.Χονδρόπουλος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων