ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
serafio

Το Σεράφειο στολίδι της Αθήνας

1500 Αθηναίοι από τους οποίους οι 333 είναι παιδιά έχουν μέχρι στιγμής, εγγραφεί στο Σεράφειο κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων.

«Το Σεράφειο είναι ο νέος αστικός προορισμός της Αθήνας» διαμήνυαν στελέχη του δήμου Αθηναίων και ήδη στους πρώτους δυόμιση μήνες της λειτουργίας του, οι πολίτες, τους επιβεβαιώνουν.

serafio

Το νέο Σεράφειο, στη συμβολή της Πειραιώς με την Πέτρου Ράλλη, δεν είναι μόνο κολυμβητήριο, είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας για τους Αθηναίους.

Το ισόγειο κτήριο, απέναντι από το κολυμβητήριο στεγάζει μια μεγάλη, αυτόνομη αίθουσα, με δυνατότητα φιλοξενίας πολλών δράσεων, στην οποία μας ξενάγησε η κ. Αργυρώ Λασκαρίδου με το λαμπερό και πρόσχαρο χαμόγελό της. «Εδώ διοργανώνονται εκθέσεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια, ομιλίες, ημερίδες και συνέδρια για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην πόλη. Φιλοξενήσαμε την εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης», που διοργανώθηκε από τους Financial Times, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Europe Direct του δήμου, με μεγάλη επιτυχία.

serafio
«Επίσης στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το Maker Space ένα σύγχρονο εργαστήριο εξοπλισμένο με μηχανήματα και ψηφιακά εργαλεία σχεδιασμού, εκτύπωσης και κατασκευής (laser-cutter, 3d printer, CNC router) που λειτουργεί σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Το εργαστήριο θα μπορούν να το επισκέπτονται και μαθητές των σχολείων με στόχο την εξοικείωσή τους με την νέα τεχνολογία» τονίζει η κ.Λάσκαρη.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του δήμου Αθηναίων (Europe Direct) έχει επίσης εγκατασταθεί στον ισόγειο χώρο του συγκροτήματος. Το Κέντρο διοργανώνει εκδηλώσεις γύρω από θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και παρέχει ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

serafio

Το κολυμβητήριο

«Είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση των Αθηναίων» μας λέει ο υπεύθυνος του κολυμβητηρίου Ηλίας Δαμιανάκης, «έχουν ήδη εγγραφεί 1500 άτομα εκ των οποίων τα 333 είναι παιδιά από τις ακαδημίες μας Κάθε μέρα κολυμπάνε περίπου 200 με 250 άτομα ενώ έχουμε 4 με 5 νέες εγγραφές καθημερινώς. Βεβαίως τα βγάζουμε πέρα, είμαστε επαρκώς στελεχωμένοι με άξιο προσωπικό. Η υπηρεσία φρόντισε να φέρει και πολύ έμπειρους γυμναστές και ναυαγοσώστες. Ο κόσμος που έρχεται φεύγει πολύ ευχαριστημένος Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο πρότυπο, πραγματικό στολίδι. Αν και όπου χρειαστούν βελτιώσεις, ωστόσο, θα γίνουν» καταλήγει ο κ. Δαμιανάκης.

serafio

Στο κολυμβητήριο λειτουργούν 2 πισίνες, μία 25Χ33 μέτρα (υπο-ολυμπιακών διαστάσεων) και μία βοηθητική για μικρά παιδιά. Πραγματοποιούνται επίσης προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες. Στους χώρους υπάρχουν κερκίδες θεατών χωρητικότητας 370 θέσεων κι αποδυτήρια, με πρόσβαση σε ΑμΕΑ.

Χώροι αθλητισμού

Παράλληλα λειτουργούν: κλειστό γυμναστήριο επιφάνειας 815 τ.μ., 3 ανοικτά γήπεδα μπάσκετ με δυνατότητα μετατροπής τους σε γήπεδα βόλεϊ, 1 γήπεδο τένις, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 και 1 γήπεδο ποδοσφαίρου.

serafio

serafio

Η παιδική χαρά

Μία από τις ωραιότερες που έχουμε δει στην Αθήνα, απευθύνεται σε 4 ηλικιακές ομάδες: νήπια,σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, σχολικής και εφήβους.

serafio

serafio

Τα προγράμματα

Στις εγκαταστάσεις του Σεράφειου συγκροτήματος, θα εγκατασταθούν και οι δράσεις του συνΑθηνά, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Athens Culture Net που έχει ως μέλη του, 44 από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς οργανισμούς της πρωτεύουσας, δημόσιους και ιδιωτικούς.Το Εργαστήριο Ανάπτυξης Ψηφιακών Λύσεων του δήμου (Athens Digital Lab), το οποίο στοχεύει να εισάγει καινοτομία στις δομές του δήμου και της πόλης αλλά και να ενισχύσει τη νεανική επιχειρηματικότητα, θα στηθεί επίσης στο Σεράφειο.

serafio

Τα αρχαία ευρήματα

Κατά την διάρκεια των εργασιών κατασκευής του συγκροτήματος βρέθηκαν αρχαιότητες που ανήκουν σε υδραυλικό σύστημα των ύστερων κλασικών χρόνων (3ο αιώνα π. Χ.) τα οποία αναμένεται να αναδειχθούν.

serafio

Το έργο

Το έργο χρειάστηκε 3,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί ενώ ο προϋπολογισμός του έφτασε τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ (από 13,8 εκ. το 2013), κυρίως λόγω των αλλαγών στις προδιαγραφές, της αύξησης του ΦΠΑ και των αρχαιολογικών ανασκαφών. Τα 17 εκατομμύρια προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και το 1,5 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους, και αφορούν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Η παιδική χαρά κατασκευάστηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο επίσης χρηματοδοτεί αποκλειστικά τη λειτουργία των προγραμμάτων καινοτομίας και πολιτισμού που φιλοξενούνται στο Σεράφειο, Athens Digital Lab, Maker Space και Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων – Athens Culture Net.

serafio

Καλλιόπη Ασλανίδου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων