ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Με άρση του προγράμματος εφημερεύσεων απειλούν οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών έχει προκαλέσει η συμφωνία υπουργείου Υγείας – Θεσμών για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Μάλιστα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής απειλεί με άρση του προγράμματος εφημεριών στην περιοχή ευθύνης του σε περίπτωση που τελικά εφαρμοστεί το νέο κανονιστικό πλαίσιο.

Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, που περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις φαρμακοποιών – κυβέρνησης από το 2011 αλλά και την διαρκή αύξηση του αριθμού των φαρμακείων διευρυμένου ωραρίου.

Ειδικότερα, η πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους πρότεινε στους Θεσμούς τη μερική απελευθέρωση του ωραρίου και ταύτιση των ωρών λειτουργίας των φαρμακείων με τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο τελικά αυτό που συμφωνήθηκε ήταν η θέσπιση υποχρεωτικού ελάχιστου ωραρίου λειτουργίας και υποχρεωτική ένταξη όλων των φαρμακοποιών στο πρόγραμμα των εφημεριών.

Αν και δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του νέου αυτού πλαισίου λειτουργίας των φαρμακείων και τελικά την εφαρμογή του, ήδη οι αντιδράσεις των φαρμακευτικών συλλόγων είναι εντονότατες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνο Λουράντο, «αυτή και μόνο η τροποποίηση ωραρίου, αποτελεί καραμπινάτη παρανομία, απίστευτη παράνοια και στήριξη των λίγων και ισχυρών εντός και εκτός κλάδου, που επιβουλεύονται να «φάνε» τους άλλους».

Παρατηρείται το φαινόμενο ολόκληρες αστικές περιοχές να μην έχουν εφημερεύον φαρμακείο γιατί πολλοί φαρμακοποιοί επιλέγουν το διευρυμένο ωράριο (συνήθως 8:00 -23:00) έχουν ζητήσει και πετύχει την εξαίρεση τους από το πρόγραμμα εφημεριών της περιοχής τους.

Νίνα Κομνηνού

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων