ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Αριστ.Αγαθοκλής: «Δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις διακρατικές σχέσεις και όταν υπάρχει, συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν σήμερα”

Δεν επιτρέπεται με το καλημέρα ο ΠτΔ, ο ανώτατος άρχοντας της χώρας να ανοίγει τέτοια θέματα και τα άνοιξε και άκομψα κιόλας. Εδωσε βήμα στον Τούρκο Πρόεδρο να επιτύχει μια μεγάλη νίκη. Να τα πει αυτά όπως τα είπε και να ανακινήσει και θέμα Τουρκικής μειονότητας” επεσήμανε ο πρέσβης επί τιμή Αριστείδης Αγαθοκλής, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Αρη Τόλιο, για την επίσκεψη Ερντογάν και τις δηλώσεις των κκ Παυλόπουλου και Ερντογάν.

Για τις απαντήσεις αναφορικά με τις ευθύνες ο κ Αγαθοκλής είπε :“Είναι τρεις. Πρώτον, το ΥΠΕΞ που δεν φρόντισε να πει στον ΠτΔ τι πρέπει να πει και τι όχι. Το δεύτερο είναι ότι ο ΠτΔ τα είπε έτσι, επειδή του κατέβηκε να τα πει. Το τρίτο είναι μια μεσοβέζικη λύση , που και αυτή μπορεί να έχει γίνει. Να ειπώθηκε στον ΠτΔ τι να πει, από το ΥΠΕΞ ή την κυβέρνηση, αλλά να υπερέβη τις γραμμές,να υπερέβαλε.

Τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ Αγαθοκλής τη χαρακτήρισε “εξαιρετική”, επισημαίνοντας τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι “ η Τουρκία δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις”.

Παράλληλα τόνισε: “Δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις διακρατικές σχέσεις και όταν υπάρχει, συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν σήμερα.”

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Α. Αγαθοκλής: “Τη μπάλα τη σήκωσε ο Ερντογάν με τη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά, αλλά αυτό το έχει ξανακάνει και οι δηλώσεις του ήταν επί τουρκικού εδάφους. Δηλώσεις έκανε και ο Ελληνας Πρωθυπουργός και ήταν καλές και ζυγισμένες. Θα μπορούσαμε λοιπόν να μιλήσουμε για ισοπαλία 1-1. Μετά την άφιξη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, εκεί το λάθος είναι δικό μας.

Δεν επιτρέπεται με το καλημέρα ο ΠτΔ, ο ανώτατος άρχοντας της χώρας να ανοίγει τέτοια θέματα και τα άνοιξε και άκομψα κιόλας.

Με άλλα λόγια, έδωσε βήμα στον Τούρκο Πρόεδρο να επιτύχει μια μεγάλη νίκη. Να τα πει αυτά όπως τα είπε και να ανακινήσει και θέμα Τουρκικής μειονότητας και θέμα Συνθήκης Λωζάννης. Τα είπε και δεν μπορεί να του πει και κανένας τίποτα. Ο ίδιος μάλιστα είπε “δεν θα τα έλεγα αυτά τα πράγματα, αλλά τα είπατε εσείς και απαντώ”.

Πάμε τώρα στην προετοιμασία και στο λάθος που έγινε, αυτό το λάθος το μεγάλο. Οι απαντήσεις για το ποιος ευθύνεται είναι τρεις. Πρώτον, το ΥΠΕΞ που δεν φρόντισε να πει στον ΠτΔ τι πρέπει να πει και τι όχι. Το δεύτερο είναι ότι ο ΠτΔ τα είπε έτσι, επειδή του κατέβηκε να τα πει. Το τρίτο είναι μια μεσοβέζικη λύση , που και αυτή μπορεί να έχει γίνει. Να ειπώθηκε στον ΠτΔ τι να πει, από το ΥΠΕΞ ή την κυβέρνηση, αλλά να υπερέβη τις γραμμές,να υπερέβαλε. Αυτά τώρα έγιναν.

Θα σταματήσω όμως σε ένα σημείο πιο θετικό. Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν εξαιρετική. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτά τα θέματα δεν λύνονται με πόλεμο, δια της βίας και ότι η Τουρκία δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις.

Δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις διακρατικές σχέσεις και όταν υπάρχει, συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν σήμερα.”

Αρης Τόλιος : Το σωστό θα ήταν η κουβέντα να άνοιγε στο Μέγαρο Μαξίμου, το είπε και ο ίδιος ο κ Παυλόπουλος ότι δηλαδή δεν έχει τέτοιες εκτελεστικές εξουσίες και όχι στο Προεδρικό.

Α. Αγαθοκλής: “…και εκεί είμαι σίγουρος πως το ΥΠΕΞ θα είχε προετοιμάσει τις θέσεις του. Δεν υπάρχει περίπτωση στο τέλος αυτής της συνάντησης να βγει κάτι θεματικό. Η αξία όμως αυτών των συναντήσεων, για την ελληνική πλευρά, είναι να ανοίξει ένας δίαυλος συζητήσεων. Είναι, όπως λέτε, η ατμόσφαιρα,δεν γίνεται εξ αρχής να μπούμε στις διαφωνίες μας. Στο Ελσίνκι έγιναν κινήσεις που δεν είχαν ανακοινωθεί και επειδή ήμουν στα πράγματα τότε, είχε δημιουργηθεί μια πρόοδος, αλλά όλα αυτά άλλαξαν με τις εκλογές του 2004 διότι η κυβέρνηση που ήρθε, η ελληνική εννοώ, είχε άλλες απόψεις.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων