ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Από τις ΗΠΑ ξεκινάει το κυνήγι επενδυτών για τις 4 μονάδες της ΔΕΗ

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης προκειμένου να βολιδοσκοπήσει το ενδιαφέρων ενεργειακών εταιριών και funds εν όψει του market test των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης και της Φλώρινας.

Η προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος στο market test που αναμένεται μέσα στον Δεκέμβριο αποτελεί υψηλό διακύβευμα για την κυβέρνηση και την ίδια τη ΔΕΗ, καθώς από την επιτυχία του θα εξαρτηθεί το εάν θα τεθεί θέμα πώλησης και υδροηλεκτρικών μονάδων.

Υπό αυτή την πίεση, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με εγχώριους και ξένους δυνητικούς επενδυτές και προσπαθεί να φέρει κοντά μεγάλους καταναλωτές και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα των 40 δυνητικών επενδυτών στους οποίους θα απευθύνει προσκλητήριο, η ΔΕΗ περιλαμβάνει και ενεργοβόρες βιομηχανίες, όπως η Αλουμίνιον, η ΕΛΒΑΛ, η ΧΑΛΚΟΡ, οι τσιμεντοβιομηχανίες Τιτάν και ΑΓΕΤ Ηρακλής, όπως επίσης και τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ και της Motor Oil.

Ο κ. Παναγιωτάκης έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές με τις παραπάνω ενεργοβόρες βιομηχανίες και φέρεται να έχει εισπράξει το κατ’ αρχήν και υπό προϋποθέσεις ενδιαφέρον τους.

Η τελική στάση τους θα καθορισθεί από τους όρους της σχετικής προκήρυξης και από το κατά πόσον η αγορά θα απαλλαγεί από στρεβλώσεις, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η πρόσκληση για συμμετοχή στο market test θα απευθυνθεί σε τουλάχιστον 40 εταιρείες ηλεκτρισμού και ενέργειας από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Συγκεκριμένα εκτός από τους έλληνες παίκτες της αγοράς, το προσκλητήριο θα απευθυνθεί επίσης σε εταιρείες από την Πολωνία, την Τσεχία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, τουλάχιστον.

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων