ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Ανδρέας Νεφελούδης: “Πιθανές νομοτεχνικές βελτιώσεις στην τροπολογία για τις απεργίες, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια»

Θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση για την κήρυξη των απεργιών”, ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Μιλώντας στους Νεκτάριο Νώτη και Σταμάτη Ζαχαρό σημείωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσουν την τροπολογία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά :

Νεκτ. Νώτης: Τι θα αλλάξει σε σχέση με τις απεργίες με βάση την τροπολογία που κατατέθηκε προχθές;

Αν.Νεφελούδης: “ Τίποτε το ιδιαίτερο. Στην ουσία θα παραμείνει ίδια. Πρέπει απλώς να γίνει ένας ευρύτερος διάλογος και γι’ αυτό το λόγο αποσύρθηκε . Πιθανόν να γίνουν και μερικές νομοτεχνικές βελτιώσεις, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια.”

Στ Ζαχαρός: Πόσες βελτιώσεις να γίνουν σε τροπολογία η οποία είναι ακριβώς μια σειρά.

Αν.Νεφελούδης: “Όταν λέμε βελτιώσεις εννοούμε μία σειρά από προβλέψεις και ξεκαθαρίσματα για το που εφαρμόζεται, πως εφαρμόζεται και με τι διαδικασίες. Η κατεύθυνσή μας είναι σαφής, θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση, αλλά αυτό θα γίνει με μία διαδικασία ευρύτερου διαλόγου. Η ουσία δεν θα αλλάξει.”

Σταμ. Ζαχαρός: Τότε γιατί την καταθέσατε

Α.Νεφελούδης: Προκειμένου να γίνει ένας διάλογος και γιατί υπάρχει και παραπληροφόρηση. Να δώσω όμως ένα παράδειγμα.

Εχουμε ένα εργοστασιακό σωματείο με 100 μέλη. Εως τώρα το 1/3 των μελών μπορούσε να πάρει την όποια απόφαση. Σήμερα αυτό γίνεται ακριβώς 50. Αυτή είναι η φοβερή και τρομερή διαφορά για τη λήψη απόφασης σχετικά με απεργία. Θεωρώ ότι είναι ουσιαστική διαφορά και ότι υπάρχει μια μεγάλη ουσία στη συζήτηση. Να πω επίσης ότι αφορά μόνον τα πρωτοβάθμια εργοστασιακά σωματεία και από αυτά όχι εκείνα με πανελλαδική εμβέλεια, ούτε αυτά με περιφερειακή εμβέλεια πχ σωματεία της Αττικής. Τα θέματα είναι τεχνικά και σχετίζονται με τη δυσκολία συγκέντρωσης των απαραίτητων αριθμών ώστε να μπορέσει να γίνει.”

Νεκτ. Νώτης : Άρα θα επαναφέρετε την ίδια τροπολογία, απλώς θα εξηγήσετε γιατί το κάνετε…

Αν.Νεφελούδης: Με μεγαλύτερες λεπτομέρειες, ώστε να εξηγείτε ποιος εξαιρείται και ποιος όχι, με προβλέψεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων