ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Η ΝΔ λέει «Ναι» στο έκτακτο επίδομα – Αντίστροφη μέτρηση για εκλογές

Την εκτίμηση ότι ξεκινά αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή εκλογών εντός του 2018 κάνουν στη ΝΔ μετά και την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει επί της αρχής, τονίζοντας πάντως ότι από το 1,4 δισ. που θα διατεθεί μόνο τα 720 εκατομμύρια αφορούν σε αναδιανομή  προς τους οικονομικά ασθενέστερους.

«Η ΝΔ πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους. Παρόλα αυτά θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο», τόνισε σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση,  καταγγέλοντας παράλληλα ότι «ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη».

«Η φτώχεια που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα», πρόσθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγές της ΝΔ σημειώνουν μάλιστα πως η ίδια παρουσίασε στα Ιωάννινα συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. «Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με τη λογική των επιδομάτων. θέλουμε να βγάλουμε κόσμο από την φτώχεια, όχι να τους κρατάμε φτωχούς και να τους επιδοτούμε», προσθέτουν.

Στη ΝΔ θεωρούν πάντως ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε στις ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα «πιεσμένος από τις αποκαλύψεις που αφορούν στον κ. Καμμένο» και με στόχο να αλλάξει και την ατζέντα. Κάτι που δηλώνουν βέβαιοι ότι δεν θα επιτύχει. «Η ατζέντα αλλάζει για μία ημέρα. Η ατζέντα όμως της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει», σχολίασαν κομματικές πηγές από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν θεωρούμε ότι θα υπάρξει ουσιαστικό πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις ούτε να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν αποτέλεσμα», πρόσθεσαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές. Εκτίμησαν μάλιστα ότι«έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».

Ακριβώς επειδή θεωρούν βέβαιη την εκλογική επικράτηση της ΝΔ, στην Πειραιώς υποστηρίζουν  ότι ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται και κατά τις επαφές που έχει με Ευρωπαίους «ως ο άνθρωπος που θα αναλάβει τις τύχες της Ελλάδας όποτε και αν γίνουν εκλογές».

Αυτό υποστήριζαν κομματικές πηγές μετά τις συναντήσεις που είχε νωρίτερα στην γαλλική πόλη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντ. Ταγιάνι και με τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ. Στο επίκεντρο και των δύο συναντήσεων βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στην ευρύτερη αρχιτεκτονική της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος το βράδυ θα μιλήσει στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συναντήθηκε και  με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εξέφρασε στη διάρκεια της συζήτησης την εκτίμηση του για τη συμβολή του Δικαστηρίου στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από την πλευρά του, ο κ. Raimondi τον ενημέρωσε για το έργο του Δικαστηρίου.

Συζητήθηκαν επίσης πιθανοί τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού δικαστικού συστήματος και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έμφαση δόθηκε μάλιστα στην καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με τον κ. Μητσοτάκη να εκφράζει την αποφασιστικότητά του για την αντιμετώπιση αυτού του χρόνιου προβλήματος.

Την ίδια ώρα πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να κρατήσει ψηλά το θέμα που σχετίζεται με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο. Ενδεικτικό είναι πως οι ίδιες πηγές σημείωναν από το Στρασβούργο ότι «σε οποιαδήποτε χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις».

Υποστήριζαν επίσης ότι «Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί στον πάτο» και επέμεναν ιδιαίτερα στην ανάγκη να «υπάρξει δικαστική διερεύνηση». Στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν μάλιστα την πίεση σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ στην παρούσα φάση δεν είναι προτεραιότητα η κατάθεση πρότασης μομφής κατά του κ. Καμμένου, αλλά το να πάρει θέση ο πρωθυπουργός.

«Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα» τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, απαντώντας στις πηγές της ΝΔ.

Απ. Χονδρόπουλος

 

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων