ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Κοιν.Σ.Επ. ΑΝΕΛΙΞΙΣ

Η ισχύς εν τη ενώσει

Μια ομάδα πέντε ανθρώπων αποφάσισαν να δουν την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας σαν ευκαιρία για κάτι διαφορετικό, ένωσαν τις δυνάμεις τους, διέθεσαν ο καθένας από 100 ευρώ, ήρθαν σε επαφή με Έλληνες μικρούς και μεσαίους παραγωγούς από τους οποίους διαλέγουν τα καλύτερα προϊόντα τους, φτιαγμένα πάντα από ελληνικές πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά και χημικά πρόσθετα, και τα προωθούν στα αστικά κέντρα.

«Βρεθήκαμε 5 άνθρωποι με την ίδια φιλοσοφία, τις ίδιες ανησυχίες και ευαισθησίες, ήταν μια μεγάλη προσπάθεια, και ιδρύσαμε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ανέλιξις» λέει στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος Ανδρέας Ζαριφόπουλος «σκεφτήκαμε ότι μαζί θα καταφέρναμε κάτι πολύ καλύτερο από ότι θα έκανε ο καθένας μόνος του. Για μας στα τρόφιμα σημασία δεν έχει τόσο το όνομα και η εμφάνιση όσο η ουσία, δηλαδή το περιεχόμενο».

Κοιν.Σ.Επ. ΑΝΕΛΙΞΙΣ

Πετμέζι Ζαχαροκάλαμου, χυλοπίτες Ζέας, πέννες λαχανικών Ζέας, αλάτι φυσικό ακατέργαστο, μείγματα μπαχαρικών & βοτάνων, κους κους Ζέας, λάδι, λιαστά, μαρμελάδες, μείγματα μπαχαρικών – βοτάνων, πάστες ξηρών καρπών, τις οποίες, σημειωτέον, δοκιμάσαμε και είναι φανταστικές, και πολλά άλλα προϊόντα μπορείτε να προμηθευτείτε αν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους και ανακαλύψετε τα μαγαζιά με τα οποία συνεργάζονται.

Η Κοιν.Σ.Επ. ΑΝΕΛΙΞΙΣ είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς Αγροδιατροφής, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Βασική επιδίωξη της «Ανέλιξης» είναι να ανταποκριθεί στην ανάγκη να είναι ο άνθρωπος στο επίκεντρο μιας αναπτυξιακής διαδικασίας. Σύνθημά τους, η ρήση του Ιπποκράτη «Η τροφή σου ας είναι το φάρμακό σου, και το φάρμακό σου ας είναι η τροφή σου».

Κοιν.Σ.Επ. ΑΝΕΛΙΞΙΣ

Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της, επίσης, πρωτοτυπεί. Βασίζεται σε έναν συνδυασμό επιτυχημένων πολιτικών συστημάτων σφαιρικής δομής λήψης συλλογικών αποφάσεων των ελληνικών πόλεων – κρατών της αρχαιότητας. Το σύστημα που προκύπτει μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς διότι είναι ικανό να αυτορυθμίζεται και αυτοβελτιώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες της συλλογικότητας που το απαρτίζει.

 Κοιν.Σ.Επ. ΑΝΕΛΙΞΙΣ

«Ξεκινήσαμε 5 άτομα σήμερα είμαστε 7, συνεχίζει ο κ. Ζαριφόπουλος «από πέρυσι τον Οκτώβρη που λειτουργούμε, καλύπτουμε τα έξοδά μας, ότι κέρδη έχουμε τα χρησιμοποιούμε για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Ευελπιστούμε ότι το ’18 θα μπορέσουμε να προσληφθούν οι 2 και μέχρι το ’20 να έχουμε και οι 7 μισθό. Έχουμε συμμετάσχει σε 12 εκθέσεις, συνεργαζόμαστε με 17 παραγωγούς, 32 καταστήματα και 2 ξενοδοχεία, διαθέτουμε προς το παρόν 50 προϊόντα. Στόχος μας είναι η βοήθεια προς το μικρό παραγωγό ώστε να  διαθέτει τα προϊόντα του που δε φτάνουν στον καταναλωτή λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων, καθώς και η δυνατότητα στον καταναλωτή να απολαύσει μια ποιότητα ανώτερη από αυτήν που γνωρίζει με τους καθιερωμένους βιομηχανοποιημένους τρόπους μαζικής παραγωγής».

«Όσον αφορά τους τομείς του περιβάλλοντος και του πολιτισμού διοργανώνουμε εκδηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, εκδρομές για τη διάδοση ιστορικών γεγονότων της αρχαίας και νεότερης ιστορίας του τόπου που αξίζει να γνωρίζουμε. Προσπαθούμε για την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Ελλάδας που είναι και η πολιτιστική της κληρονομιά», καταλήγει ο πρόεδρος της Ανέλιξις».

Κοιν.Σ.Επ Ανέλιξις με έδρα τον Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού.
https://www.facebook.com/koinsepANELIXIS/
Ολυμπίας 48 Αργυρούπολη

Καλλιόπη Ασλανίδου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων