ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη: Η λιτότητα έχει παρατραβήξει

Η λιτότητα έχει παρατραβήξει. Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα είναι να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο. Στόχος μου -είπε- είναι να αναλάβω την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα εφαρμοστεί ταχύτατα και αποτελεσματικά.

Ο κ. Τσίπρας και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων «όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο» δε μπορούν να δώσουν ώθηση στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι πολίτες, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της παρατεταμένης ύφεσης, επεσήμανε.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η περιβόητη κωλοτούμπα, όπως την χαρακτήρισε, δεν αρκεί για την υλοποίηση μιας πολιτικής μεταρρυθμίσεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε επίσης ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εχει κοστίσει στη χωρα 100 δις, ενώ άφησε αιχμές και κατά των πιστωτών λέγοντας ότι εν μέρει εκαναν δεκτή την συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησης από την κυβέρνηση.

Για πολλά χρόνια οι μεταρρυθμίσεις παρουσιάζονταν στους Έλληνες πολίτες ως αναγκαίο κακό. Ως το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε για να λάβουμε την επόμενη δόση του Προγράμματος. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι για την πλειονότητα των Ελλάδα η λέξη μεταρρύθμιση συνδέεται με αύξηση φόρων και περικοπές συντάξεων. Αλλά, οι μεταρρυθμίσεις και η λιτότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα και η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μου είναι να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση, είπε ο κ Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφερε στην προμετωπίδα των κινήσεων για την επόμενη ημέρα της χώρας και την έξοδό της από την ύφεση:

*Τις ιδιωτικές επενδύσεις.
*Τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
*Τη μείωση του φορολογικού βάρους της μεσαίας τάξης.
*Τη βελτίωση της εκπαίδευσης.
*Την ασφάλεια στις γειτονιές.
*Την εξασφάλιση σε όσους έχουν ανάγκη ενός προστατευτικού κοινωνικού διχτυού.

«Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια και έχει αντιμετωπίσει όλα τα εμπόδια με αξιοπρέπεια. Αλλά δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», είπε ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας.

Απόστολος Χονδρόπουλος – Newsroom Αθήνα 9.84

 

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων