ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Γ.Μανιάτης: «Eπειγόντως να κλείσουμε την πληγή με τις δύο ΚΟ για το νέο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.Θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα που όμως θα εκφράζεται με δύο, διαφορετικές ΚΟ”

Πρέπει επειγόντως να κλείσουμε αυτή την πληγή για τις δύο ΚΟ για το νέο φορέα.Θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα που όμως θα εκφράζεται με δύο, διαφορετικές ΚΟ. Πρέπει επειγόντως να το διορθώσουν αυτό η Φώφη και ο Σταύρος, με όποιο τρόπο θεωρούν καταλληλότερο” δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και υποψήφιος για το νέο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, Γιάννης Μανιάτης στον Αθήνα 9.84 και στην Νόνη Καραγιάννη.

Αναλυτικά:

Δημοσιογράφος: Κε Μανιάτη, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κόμμα, αυτό που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρο.Θα εκλεγεί κάποιος, ο οποίος και όλοι εσείς μετά, θα βρεθείτε σε ένα κόμμα, που ακόμα δεν το ξέρουμε. Αυτό, εκ των πραγμάτων, έχει κενά διαδικαστικού τύπου, που όμως επί της ουσίας, είναι βαθιά πολιτικά ερωτήματα.

Αρα, θα ρωτήσω εάν αιφνιδιαστήκατε από τη συμφωνία που φαίνεται να υπήρξε μεταξύ της κας Γεννηματά και του κ.Θεοδωράκη.

Γ.Μανιάτης: “Πρέπει επειγόντως να κλείσουμε αυτή την πληγή για τις δύο ΚΟ. Ο κόσμος περιμένει από εμάς το καινούργιο και το ενιαίο και με συμφωνίες αναπαλαίωσης, δυστυχώς επηρρεάζουμε αρνητικά το πολιτικό ενδιαφέρον, αλλά και την προσέλευση του κόσμου. Οι ευθύνες είναι σοβαρές και μεγάλες.Θεωρώ ότι πρέπει η Φώφη και ο Σταύρος να το διορθώσουν με όποιο τρόπο θεωρούν οι ίδιοι καταλληλότερο.”

Δημοσιογράφος: Με ποιό τρόπο δηλαδή; Η πολιτική εκτίμησή σας είναι ότι έγινε συμφωνία κάτω από το τραπέζι για το θέμα των ΚΟ ;

Γιάννης Μανιάτης: “Θεωρώ ότι κόσμος μας κρίνει όλους. Πρέπει να τελειώσουμε με τους διαχασμούς και να συζητήσουμε τα πραγματικά πολιτικά διακυβεύματα της παράταξης. Θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα που όμως θα εκφράζεται με δύο, διαφορετικές ΚΟ. Νομίζω, ότι η ρεαλιστικότερη πρόταση είναι αυτή που κατέθεσα πρίν από τρείς ημέρες. Να δεσμευτούμε όλοι ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα είναι μία η ΚΟ και να περάσουμε σε αυτό που λέω. Ενας αρχηγός, ένα κόμμα, μία ΚΟ.”

Δημοσιογράφος: Θα βάλω το επιχείρημα που άκουσα από την κα Γεννηματά σε μια ραδιοφωνική της συνέντευξη. Είπε λοιπόν ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο δώρο και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΝΔ διότι ουσιαστικά δεν θα μπορούσε το νέο κόμμα να πάρει το χρόνο που αναλογεί και στις δύο ΚΟ.

Γ. Μανιάτης: Κα Καραγιάννη, διαφωνώ απολύτως με όλη αυτή την επιχειρηματολογία. Τη βιώνω στη Βουλή με τις δύο διαφορετικές φωνές που έχουμε, εδώ και 2,5 χρόνια, στα οποία υπάρχει η σημερινή Βουλή. Εχω καταθέσει πρόταση εδώ και 1,5 χρόνο,για να έχουμε ενιαίο συντονιστικό κέντρο οι δύο ΚΟ. Δεν υλοποιήθηκε.

Τώρα πιά πρέπει να προχωρήσουμε σε μια εναία ΚΟ.Διαφορετικά – φανταστείτε- να δημιουργούμε ένα ενιαίο κόμμα,να έχουμε έναν αρχηγό και μέσα στο εθνικό κοινοβούλιο, κοφυφαίο βήμα των πολιτικών μαχών, να εκφραζόμαστε με δύο διαφορετικές φωνές. Δεν γίνεται. Αυτό, είναι αντιφατικό, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και στο τέλος διχάζει τον ίδιο τον κόσμο της παράταξης που περιμένει από εμάς να του πούμε πώς θα ανατρέψουμε την σημερινή στασιμότητα και την υφιστάμενη κατάσταση και στην παράταξη, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Να τελειώνουμε πιά με αυτά τα διαδικαστικά,όπως και με το ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Να μιλήσουμε για την πολιτική μας πρόταση.”

Δημοσιογράφος: Εσείς κε Μανιάτη είστε μέλος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα υπεύθυνος της ΚΟ της ΔΗΣΥ για ένα σημαντικό κομμάτι όπως η ενέργεια, το περιβάλλον και οι υποδομές, με εμπειρία στην υπουργική σας θητεία. Προτείνεται από πλευράς της κας Γεννηματά, να υπάρξει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή του νέου αρχηγού και άρα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσουν- σας αφορά και εσάς αυτό- εάν θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ή όχι. Πώς θα γίνει αυτή η διαδικασία;

Γ.Μανιάτης: “Είναι μια πρόταση στην οποία έχουμε συμφωνήσει όλοι,δεν είναι μια πρόταση δική μου ή της κας Γεννηματά.

Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων κομμάτων θα αποφασίσουν τα μέλη τους σε συνέδριο που θα προκηρυχθεί διότι τα κόμματα ούτε δημιουργούνται, ούτε και διαλύονται με έξωθεν ευχολόγια ή προεδρικά διατάγματα. Η ίδια η κοινωνία αποφασίζει.

Να είστε σίγουρη ότι με την ωριμότητα που πάντα επιδεικνύουμε στο ΠΑΣΟΚ, θα αποφασίσουμε και πότε θα προκηρύξουμε το συνέδριο και με ποιό τρόπο θα γίνει.

Το μείζον σήμερα είναι ένα: εκλογή αρχηγού, ενοποίηση ΚΟ για ενιαία φωνή, άμεσα προκήρυξη ιδρυτικού συνεδρίου, ώστε να περάσουμε σε αυτό που η κοινωνία θέλει από εμάς και να μην ασχολούμαστε με τους υποψηφίους και τα θέλω τους, αλλά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί η ενότητα ενδιαφέρει την κοινωνία.Επίσης, πρέπει κυρίως να κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουμε εμείς η βασική δύναμη του προοδευτικού χώρου, αποδυναμώνοντας στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να γίνουμε η βασική δύναμη ανακοπής του συντηρητισμού, ώστε να εκφράσουμε την αντικυβερνητική διαμαμρτυρία του κόσμου και προφανώς να ανακόψουμε την αυτοδυναμία της ΝΔ .”

Δημοσιογράφος : Συντηρητισμό θεωρείτε την πολιτική πρόταση της ΝΔ;

Γ.Μανιάτης : “Ασφαλώς. Η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα, ανήκει στο Ε.Λ.Κ, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι η έκφραση των συντηρητικών δυνάμεων της χώρας, όπως εμείς εκφράζουμε και πάντα θα εκφράζουμε τον προοδευτικό κόσμο της παράταξης, γιατί είμαστε οι σύγχρονοι έλληνες σοσιαλδημοκράτες.

Κάθε ημέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση, που αποδεικνύεται ανίκανη ακόμα και να χειριστεί το θέμα του ηλεκτρονικού εισητηρίου, όπως και τον φασισμό και τον ραμπουκισμό των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, κάνει ζημιά στη χώρα και πολύ περισσότερο στα συνολικότερα ευρωπαικά και εθνικά θέματα. Ο κ Τσίπρας πήγε στον κ. Τράμπ, προσκύνησε και εκεί , είπε το υμνολόγιό του και γύρισε πίσω με άδεια χέρια. Για το συγκεκριμένο θέμα, οργανώνουμε στις 19.00 το απόγευμα μια συζήτηση με συναδέλφους σας, στο FREE THINKING ZONE, για θέματα ενεργειακής διπλωματίας και γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας, με διαδικτυακή μετάδοση. Τα λέω αυτά γιατί, αυτό που απασχολεί την κοινωνία είναι η ενότητα και η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, αλλά και της στασιμότητας στην παράταξη.

Δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει χάσει 18 ποσοστιαίες μονάδες και εμείς ως ΔΗΣΥ να παραμένουμε στάσιμοι στο 7%Αυτό πρέπι να ανατραπεί και σας διαβεβαιώ ότι ο κόμος θα λειτουργήσει ανατρεπτικά, αντισυστημικά. Αισιοδοξώ και ότι πολύς κόσμος θα έρθει να μας τιμήσει με την ψήφο του και θα λειτουργήσει ανατρεπτικά ως εκλογική συμπεριφορά. Η μεγάλη μάχη στο επόμενο διάστημα θα δοθεί στη Βουλή και κατά συνέπεια, πρέπει να έχουμε δύναμη πυρός με ενωμένες τις δυνάμεις μας.Ο αρχηγός πρέπει να είναι παρών και να δίνει τη μάχη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν ο πολιτικός ηγέτης δεν καταξιώνεται μέσα στη Βουλή,όπου με τα νομοσχέδια προσδιορίζεται το μέλλον του,δεν έχει νόημα αυτή η προσπάθεια.”

Δημοσιογράφος: Αν εκλεγεί υποψήφιος μη κοινοβουλευτικός όπως πχ οι κ.κ. Καμίνης και Ανδρουάκης,πως θα δοθεί αυτή η μάχη;

Γ.Μανιάτης: “Αυτό να το ρωτήσετε στους ίδιους. Καταθέτω τη δική μου προσέγγιση στο θέμα. Η χώρα απορρίπτοντας τις επενδύσεις βαδίζει στο αδιέξοδο … ”

Δημοσιογράφος :Από που προκύπτει αυτό;

Γ.Μανιάτης: “Είστε έμπειρη δημοσιογράφος, μπορείτε να μου πείτε έστω μία σοβαρή επένδυση που έφερε ο κ Τσίπρας;”

Δημοσιογράφος: Προφανώς είναι ρητορικό το ερώτημα, δεν μπρώ να απαντήσω εγώ , το γνωρίζετε.

Γ.Μανιάτης: “Ακριβώς, γιατί θέλω να το αντιστίξω με τις 105 μεγάλες επενδύσεις που είχα την τιμή να υπογράψω, ως υπουργός Περιβάλλοντος μέσα σε 1,5 χρόνο, συνολικού προυπολογισμού 6 δις ευρώ. Ο κ Τσίπρας και οι υπουργοί του μπορούν να μας πούν πόσες εκείνοι έφεραν; Ημουν προχθές στην υπογραφή της σύμβασης για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Να σας θυμίσω ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας με τη δική μας νομοθεσία θα βοηθήσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 2 δις ευρώ κατ έτος. Είναι το νομοσχέδιο που τότε καταψήφιζαν ο κ Τσίπρας και οι βουλευτές του. Η χώρα όμως έχασε ήδη και σε αυτό τον τομέα, τρία πολύτιμα χρόνια. Δεν μπορούμε να χάνουμε πολύτιμο εθνικό και πατριωτικό χρόνο. Ενώ είμαστε μια χώρα με απίστευτες δυνατότητες που μπορεί σε πολύ σύντομο διάστημα να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο, παρόλα αυτά μένουμε αλυσσοδεμένοι σε ένα σύστημα που παράγει φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, φόρους, φόρους, φόρους και μείωση συντάξεων”

Δημοσιογράφος:Και ανεργία..

Γ,Μανιάτης : “Ξέρετε ,από τα μαθήματα που διδάσκω στο Οικονομικό Παν/μιο Πειραιά, είναι της Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας. Ακούσατε τίποτα εσείς,ακούσατε καμμία σχετική δημόσια συζήτηση, γιατί στο πλαίσιο αυτό, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, θα επηρρεαστεί η απασχόληση 54 εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ευρώπη;”

Δημοσιογράφος: Καμμία απολύτως και σας ευχαριστώ για τη συζήτηση.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων