ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Π.Ρουμελιώτης: «Εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης εντός του Δεκεμβρίου ή το αργότερο έως τον Ιανουάριο του 2018”

Εφικτός ο στόχος να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο και αν όχι, το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο” εκτίμησε μιλώντας στην ΤΡΟΙΚΑ του Αθήνα 9.84 και στο Νεκτάριο Νώτη ,ο πρόεδρος της Αttica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ THN ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το 2018 και άν όχι, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην πορεία των τραπεζών και την όλη συζήτηση για το ζήτημα της διαχείρησης των δανείων;

Π.Ρουμελιώτης : “Πιστεύω ότι είναι εφικτός ο στόχος να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο και αν όχι, το αργότερο τον Ιανουάριο,δεδομένου ότι το Γιουρογκρούπ έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων.”

Δημοσιογράφος : Είναι εφικτό το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, που αγγίζουν το μέσο πολίτη , συνεπώς και το μέσο καταθέτη;

Π.Ρουμελιώτης : “Το ΔΝΤ είχε μια άκαμπτη στάση πάνω στις προβλέψεις του για τα θέματα εξέλιξης του ΑΕΠ και των δημοσιονομικών. Για πρώτη φορά φαίνεται ότι το ΔΝΤ αυτή τη στιγμή δεν θα ζητήσει νέα μέτρα. Το είπε ξεκάθαρα η κα Λαγκάρντ στη συνάντησή της με τον έλληνα Πρωθυπουργό και στη συνέντευξή της. Αυτό που ενδιαφέρει το ΔΝΤ είναι να επαληθεύσει ότι είναι επιτεύξιμος ο στόχος πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 και πιστεύω ότι έχουμε όλα τα επιχειρήματα να το αποδείξουμε.

Το πρόβλημα για εμάς είναι ότι μέχρι τέλους Νοεμβρίου πρέπει να έχουμε κλείσει τα 12 εναπομείναντα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Αν κλείσουν, πορευόμαστε με ασφάλεια στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, πράγμα που θα αποτελέσει θετικό μήνυμα για τις αγορές και στη συνέχεια προετοιμαζόμαστε για την έξοδο στις αγορές μέχρι τον Αύγουστο για την επαναχρηματοδότηση του χρέους.”

                                 *ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Π.Ρουμελιώτης : “Το θέμα που απασχολεί τις τράπεζες είναι τα νέα stress tests που έχουν δρομολογηθεί.Το άλλο είναι η παρατήρηση των collaterals, δηλαδή των εγγυήσεων και εκεί υπάρχει κίνδυνος κάποιες από τις εγγυήσεις που έχουν οι τράπεζες να είναι υπερκτιμημένες πράγμα που σημαίνει ότι αν αποδειχθεί θα πρέπει να αυξήσουμε τις προβλέψεις τους και  ενδεχομένως να υπάρξουν νέες κεφαλαιακές ανάγκες.

Πάντως η κατάσταση για τις ελληνικές τράπεζες είναι πολύ καλύτερη σήμερα από ό,τι μερικούς μήνες πριν ή πρίν από μερικά χρόνια”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων