ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Κοντιάδης στον Αθήνα 9.84: «Η επανένωση της κεντροαριστεράς θα προσελκύσει πολλούς περισσότερους απ όσους φανταζόμαστε»

Είναι η σοσιαλδημοκρατία της εποχής μας, είναι το αποκαλούμενο προοδευτικό κέντρο, είναι η πραγματιστική αριστερά που αντιλαμβάνεται τα σύγχρονα προβλήματα;

Το βιβλίο του Ξενοφώντα Κοντιάδη, «Η Σοσιαλδημοκρατία σήμερα» δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο, όχι μόνο λόγω των εγχώριων διεργασιών, αλλά και της κρίσης που φαίνεται να περνά αυτός ο χώρος σε όλη την Ευρώπη.

Ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ξενοφώντας Κοντιάδης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Μαρία Χούκλη για το θέμα, εκτιμώντας ότι «η επανένωση της κεντροαριστεράς θα προσελκύσει πολλούς περισσότερους απ όσους φανταζόμαστε».

«Αυτό που αποφασίστηκε ήταν να ενοποιηθεί ένας χώρος ο οποίος ήταν κατακερματισμένος και είχε πληγεί από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό χώρο από την οικονομική κρίση» τόνισε ο κος Κοντιάδης και πρόσθεσε ότι «είναι χώρος που έχει σαφώς μια διακριτή φωνή απέναντι τόσο στην ριζοσπαστική αριστερά όσο και στην φιλελεύθερη μετριοπαθή δεξιά».

Εκτίμησε δε, ότι η «ανάδειξη του προσώπου έπρεπε να προηγηθεί για να αποφευχθεί στη συνέχεια η οποιαδήποτε αντιπαράθεση και να μπορεί ο φορέας να διαμορφώσει τον προγραμματικό του λόγο και το προγραμματικό του πρόγραμμα».

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ανέφερε ότι «η συζήτηση για την υποχώρηση της σοσιαλδημοκρατίας ξεκινάει από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όμως συνέχεια από τότε βλέπουμε να ανασταίνεται , λόγω της ικανότητας αυτού του χώρου να προσαρμόζει συνέχεια τις ιδέες του και τον προγραμματικό του λόγο σε ένα εξελισσόμενο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον».

Τέλος επεσήμανε ότι «στην πραγματικότητα η σοσιαλδημοκρατία σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν είναι δεξιά, είναι αριστερά – κεντροαριστερά. Δεν είναι μια λαϊκιστική, ριζοσπαστική ούτε μια νεομαρξιστική αριστερά. Είναι μια αριστερά μετριοπαθής που δέχεται τον πλουραλισμό, τους κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού, του κράτους δικαίου και τα δικαιώματα, είναι φιλοευρωπαϊκή».

Newsroom Αθήνα 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων