ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Κάριτας Ελλάς

Ξεκίνησε και στην Ελλάδα η παγκόσμια εκστρατείας της Κάριτας για τους πρόσφυγες «Share the journey»

Η παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Κάριτας (Caritas Internationalis) «Μοιράσου το Ταξίδι» – «Share the Journey» ξεκίνησε την Τετάρτη και στη χώρα μας. Στόχος της καμπάνιας είναι να φέρει κοντά τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινότητες και να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας συνύπαρξης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κάριτας Ελλάς και η Κάριτας Αθήνας διοργάνωσαν ταυτόχρονες εκδηλώσεις στα κέντρα φιλοξενίας και στα κοινωνικά κέντρα της Κάριτας στο κέντρο της Αθήνας, στον Νέο Κόσμο, στην Καλλιθέα, στη Θεσσαλονίκη, στην Επανομή, στη Λέσβο και αλλού.

Πρόσφυγες και μετανάστες μαγείρεψαν, γλέντησαν και μοιράστηκαν με τους κατοίκους των γειτονιών και των τοπικών κοινοτήτων τις εμπειρίες τους για το μακρύ ταξίδι από τις εμπόλεμες ζώνες ως την Ελλάδα, για τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή μακριά από τη φρίκη του πολέμου, για την καθημερινότητά τους στη χώρα μας, για τη συνύπαρξη με τους γείτονές τους.

Στην Αθήνα η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη δομή φιλοξενίας της Κάριτας Αθήνας επί της οδού Πατησίων. Το Δήμο Αθηναίων εκπροσώπησε φορώντας το μπλουζάκι της εκστρατείας η Μαρία Στρατηγάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας. Με μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος αλλά και οι ομιλητές ζήτησαν από όλους να ανοίξουν τις καρδιές τους και να αγκαλιάσουν αυτούς τους ανθρώπους: «Ας ανοίξουμε την αγκαλιά και την καρδιά μας για αυτούς που μας χρειάζονται!»

caritas7
caritas6
caritas5
caritas4
caritas3
caritas2
caritas1
caritas

Η αποστολή της Κάριτας

Η Κάριτας Ελλάς είναι αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αναγνωρισμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Λειτουργεί στην Ελλάδα με έδρα την Αθήνα από το 1980 και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος. Είναι μέλος της Διεθνούς Κάριτας (Caritas Internationalis) και της Κάριτας Ευρώπης (Caritas Europa).

Σκοπός της Κάριτας είναι η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μέσα στην Κοινωνία.
Αποστολή της Κάριτας είναι η συνεχής και ανιδιοτελής αρωγή, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και η προσφορά προς κάθε άνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό, που βρίσκεται σε ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εθνικότητας, φυλής, γλώσσας ή ηλικίας, προσπαθώντας να του καλύψει υλικές, ψυχολογικές  και πνευματικές ανάγκες.

Το πολύπλευρο έργο της Κάριτας απαιτεί ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και λειτουργία διαφόρων οργανωμένων τομέων δράσης, στους οποίους ανταποκρίνεται χάρη κυρίως στους θερμούς υποστηρικτές, δωρητές και χορηγούς της, στη συμμετοχή της σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (αφού η Οργάνωση δεν έχει οικονομική ή υλική υποστήριξη από το κράτος), και  φυσικά στους δραστήριους και ακούραστους εθελοντές της.

Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από το www.caritas.gr

 

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων