ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

«Μοιράσου το Ταξίδι» – «Share the Journey»

«Ας ανοίξουμε την αγκαλιά και την καρδιά μας για αυτούς που μας χρειάζονται». Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 ο Πάπας Φραγκίσκος θα κηρύξει την έναρξη της εκστρατείας της Διεθνούς Κάριτας (Caritas Internationalis) «Μοιράσου το Ταξίδι» – «Share the Journey».

Η εκστρατεία «Μοιράσου το Ταξίδι» καλεί τους οργανισμούς και τις κοινότητες της Κάριτας σε όλο τον κόσμο να φέρουν κοντά, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινότητες και να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας συνύπαρξης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κάριτας Ελλάς και η Κάριτας Αθήνας διοργανώνουν ταυτόχρονες εκδηλώσεις στα κέντρα φιλοξενίας και στα κοινωνικά κέντρα της Κάριτας σε όλη τη χώρα. Πρόσφυγες και μετανάστες θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους κατοίκους των γειτονιών και των τοπικών κοινοτήτων τις εμπειρίες τους για το μακρύ ταξίδι από τις εμπόλεμες ζώνες ως την Ελλάδα, για τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή μακριά από τη φρίκη του πολέμου, για την καθημερινότητά τους στη χώρα μας, για τη συνύπαρξη με τους γείτονές τους.

Στην Αθήνα η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη δομή φιλοξενίας της Κάριτας Αθήνας επί της οδού Πατησίων, ενώ εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την ίδια ώρα και σε άλλες δομές της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Αθήνας στο κέντρο της πόλης, στην Καλλιθέα και τον Νέο Κόσμο.

H Κάριτας Ελλάς είναι αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αναγνωρισμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση και λειτουργεί στην Ελλάδα με έδρα την Αθήνα από το 1980. Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος και είναι μέλος της Διεθνούς Κάριτας (Caritas Internationalis) και της Κάριτας Ευρώπης (Caritas Europa).

Σκοπός της Κάριτας είναι η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μέσα στην Κοινωνία.

Αποστολή της Κάριτας είναι η συνεχής και ανιδιοτελής αρωγή, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και η προσφορά προς κάθε άνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό, που βρίσκεται σε ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εθνικότητας, φυλής, γλώσσας ή ηλικίας, προσπαθώντας να του καλύψει υλικές, ψυχολογικές  και πνευματικές ανάγκες.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων