ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Δ. Σεβαστάκης: “Νομίζω ότι θα προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας. Δεν μπορώ όμως να επιχειρηματολογήσω, διότι δεν έχω τεχνικά στοιχεία”

Νομίζω ότι θα προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας. Ετσι διαισθάνομαι,δεν μπορώ όμως να επιχειρηματολογήσω διότι δεν έχω τεχνικά στοιχεία” εκτίμησε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, μιλώντας στους Νεκτάριο Νώτη και Σταμάτη Ζαχαρό.

Αναλυτικά :

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

Δημοσιογράφος : Τα τραύματα της κυβέρνησης θα επουλωθούν από την ιστορία της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό;Μήπως κάποιοι πρέπει να φύγουν από τη θέση τους;

Δ.Σεβαστάκης:Αυτή τη στιγμή η προσπάθεια καθαρισμού γίνεται με μηχανικό και όχι με χημικό τρόπο. Επίσης γίνεται διερεύνηση των αιτίων μέσω της ανακριτικής οδού.Το αποτέλεσμα της δουλειάς και στα δύο σκέλη και όχι φυσικά η επικοινωνιακή βαθμολόγηση, θα δείξει και θα καθοδηγήσει. Πρέπει να περιμένουμε να γίνει ο καθαρισμός, έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση, να διερευνηθεί στο διοικητικό και στο υπόλοιπο σκέλος, όπως πχ η αποκάλυψη ότι το ένα εμπλεκόμενο πλοίο έχει διπλά αμπάρια. Ολα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει και θέμα -συνολικά- στο κύκλωμα διακίνησης (σ.σ.πετρελαίου).

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ ΓΚΟΛΝΤ

Δ.Σεβαστάκης: “Η ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών , οδηγιών και το κεκτημένο και η επένδυση της χώρας μας στην περιβαλλοντική ισορροπία, ως επιχείρημα τουριστικής ανάπτυξης, θα καθοδηγήσουν. Νομίζω ότι θα προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας. Ετσι διαισθάνομαι,δεν μπορώ όμως να επιχειρηματολογήσω διότι δεν έχω τεχνικά στοιχεία.”

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Δ.Σεβαστάκης: “Δεν ξέρω ποιός πραγματικά θα έχει το πρόβλημα.Η αντιπολίτευση που θα αποκλίνει από πεποιθήσεις της ή η κυβέρνηση που θα πρέπει να δουλεύει και να συνθέτει με καλύτερο τρόπο τις νομοθετικές της πρόνοιες και πρωτοβουλίες.Πρόκειται για ένα παιχνίδι πολιτικού φορμαλισμού. Κάνεις δηλαδή αταξίες για να δημιουργήσεις πρόβλημα στον αντίπαλο Είναι θνησιγενές και δεν είναι για την παρούσα ιστορική στιγμή.Δεν πρόκειται για επιλογές που έχουν ποιότητα.

Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές με τουςΑΝΕΛ Αλλες σοβαρές, άλλες επουσιώδεις. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να δουλέψει. Εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει μια νομοθετική επιβράδυνση σε ορισμένες πλευρές που έχουν σχέση με την ενσωμάτωση του ευρωπαικού κεκτημένου στη χώρα .

Στις ιδεολογικές διαφορές έχουμε προηγούμενο.Μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου- Καρατζαφέρη είχε στον πυρήνα της ιδεολογικά προβλήματα. Η Ελλάδα έχει αποκτήσει μια πολιτική ελαστικότητα και μπορεί σήμερα να συνδυάζονται αποκλίνουσες θεωρήσεις. Συντελείται η αναδιανομή πολιτικών επικρατειών.”

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δ.Σεβαστάκης : “Θα ήθελα την προώθηση των διαδικασιών στο εσωτερικό της Κεντροαριστεράς. Θα έδινε απάντηση στις ιδεολογικές αμηχανίες εάν προχωρούσε με τολμηρότερο τρόπο η διαδικασία ενοποίησης και ανασυγκρότησής της.Επίσης θα ξέρεις με ποιόν μιλάς και σε ποιό επίπεδο. Δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας να έχεις μπροστά σου μια αποσαφηνισμένη πολιτική επικράτεια με την οποία έχεις πολιτικές γειτνιάσεις.Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική ενδοχώρα η Κεντροαριστερά.Εχει ενσωματώσει πλευρές και από την ευρωπαική εμπειρία.  Μπορώ να συνομιλήσω πολιτικά.»

Δημοσιογράφος: Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί στις ομάδες των …χαμένων υποψηφίων από τη διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού;

Δ Σεβαστάκης: “Είναι μια πολιτική κουζίνα χωρίς ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον έχει να μιλήσεις με αυτό τον κόσμο και το σύστημα ιδεών που συγκροτούν τη μεότητα, τον μεσαίο χώρο.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων