ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Δ.Δημητριάδης: «Παραμένει στην Ελλάδα η El dorado gold- Είναι η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα μας»

«Έχει ξεκινήσει διάλογος με το Υπουργείο, νομίζω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, δεν υπήρξε μόνο επικοινωνία του Καναδού Πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα. Έχουν γίνει κι άλλα», τόνισε, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84  και τη «στάση των 2», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, Δημήτρης Δημητριάδης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για αναστολή της απόφασής της να διακόψει τις επενδύσεις στις Σκουριές.
Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ.

*Δημοσιογράφος:Είχατε πει ότι το όριο εκπνέει σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα, αν δεν υπογραφούν οι άδειες. Έχετε εγγυήσεις ότι θα υπογραφούν οι άδειες;

«Έχει ξεκινήσει διάλογος με το Υπουργείο, νομίζω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Πήραμε τις άδειες για την Ολυμπιάδα. Η κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του έργου.Έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Είναι τεράστιο το  έργο. Έχουμε ξοδέψει έως τώρα 3 δισ. δολάρια και πρόκειται να επενδύσουμε ακόμη 1.8 δισ. δολάρια για την ολοκλήρωση του έργου.

Χρειάζονται διαβεβαιώσεις και οπωσδήποτε ένα κλίμα συνεργασίας για να ολοκληρωθεί το έργο. Από τη στιγμή που έχει αδειοδοτηθεί τεχνικά και περιβαλλοντολογικά, πρέπει να βγαίνουν οι ‘άδειες ρουτίνας’.

*Δημοσιογράφος: Για την Ολυμπιάδα είναι ‘άδειες ρουτίνας’ για τις Σκουριές δεν είναι:

«Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Οι Σκουριές είναι η επέκταση, τροποποίηση της εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Άλλο η μεταλλουργία  που γίνεται αλλού κι άλλο το έργο στις Σκουριές. Πρέπει να βάλουμε τα όργανα στη θέση τους. Αν δεν συνεχιστεί το έργο, θα μείνει στη μέση. Πρέπει να μπει ο εξοπλισμός στη θέση του».

*Δημοσιογράφος: Εσείς έχετε ένα χρονοδιάγραμμα, περιμένετε να υπογραφούν οι άδειες;

«Έχει ξεκινήσει διάλογος με το Υπουργείο, νομίζω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Εμείς δεν στέλνουμε τελεσίγραφα στις κυβερνήσεις, τα έργα αυτά δεν έχουν σχέση με τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ.

Ούτε υποκινούμαστε από τη Ν.Δ, είμαστε επιχειρηματίες και θέλουμε να κάνουμε μία  δουλειά  με το budget  που έχουμε προυπολογίσει στον  συγκεκριμένο χρόνο, γιατί έχουμε δεσμεύσεις απέναντι στους μετόχους,στους συνεργάτες και  στους υπαλλήλους μας».

*Δημοσιογράφος: Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπήρχε επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Καναδό πρωθυπουργό. Λέτε να έχει γίνει ακόμη κι αυτό;

«Έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, δεν υπήρξε μόνο επικοινωνία του Καναδού Πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα. Έχουν γίνει κι άλλα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ.Η Ελλάδα δεν έχει δει τόσο μεγάλες επενδύσεις όπως αυτές. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και πρέπει να είναι προσηλωμένοι στη δουλειά τους προκειμένου να μη γίνει κανένα ατύχημα.

Όταν κάποιος αγωνιά, αν αύριο θα έχει μεροκάματο και  είναι κάτω στις στοές, δεν δουλεύει με ασφάλεια γιατί το μυαλό του είναι αλλού και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι».

ΑΘΗΝΑ 9.84-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων