ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
ΟραματιζόμαστΕΜΜΑΖΙ μια κοινωνία απαλλαγμένη από το στίγμα που περιβάλλει τον καρκίνο

Κάτι υπέροχοι άνθρωποι

«Πέμπτη απόγευμα. Βγαίνω από το κομμωτήριο. Χωρίς το μαντήλι μου για πρώτη φορά, όχι γιατί “έσωσα” τελικά τα μαλλιά μου, αλλά επειδή δεν φοβήθηκα να τα χάσω» έγραφε στο προσωπικό της blog, Scars & Scarves η Έμμα, που έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου 2016, σε ηλικία 24 ετών, 5.5 χρόνια αφού διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing.

Το όνειρο της ήταν να καταρρίψει τα κοινωνικά ταμπού που περιβάλλουν τον καρκίνο, να δείξει, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ότι «η ζωή δε τελειώνει με τη διάγνωση, αλλά μάλλον αρχίζει να αποκτά νόημα».
Η οικογένεια και οι φίλοι της, πραγματοποιώντας το όραμα της Έμμας ίδρυσαν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ», με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής μέριμνας όσων νοσούν από καρκίνο και την σφαιρική προσέγγιση της ασθένειας.

scars-scarves παμεμαζί

«Ξεκινάμε τις δράσεις μας» λέει στον Αθήνα 9.84 η κ.Ελένη Τζαβάρα μητέρα της Έμμας και εκπρόσωπος της εταιρείας «από το Γενικό Ογκολογικό Κηφισιάς, οπού έχουμε διαμορφώσει ένα χώρο κατάλληλα ώστε να μπορούν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να προσέρχονται και να συμμετέχουν στις ψυχαγωγικές δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα διοργανώνουμε. Στόχος μας σταδιακά να επεκτείνουμε την δράση και σε άλλα νοσοκομεία. Ήδη αρκετά νοσοκομεία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα σε δύο εβδομάδες έχουμε συγκεντρώσει δηλώσεις συμμετοχής από 100 ανθρώπους που επιθυμούν να μας βοηθήσουν» τονίζει η κ. Τζαβάρα, επισημαίνοντας: «οι εθελοντές μας είναι νέα παιδιά που θέλουν να περνάνε τον χρόνο τους μέσα στο νοσοκομείο στηρίζοντας τους ασθενείς. Την πρόταση και τις  συζητήσεις με το συγκεκριμένο νοσοκομείο  τις έκανε η κόρη μου, έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από αυτό».

Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ»,

Η εταιρεία  διοργανώνει, παράλληλα, την πρώτη της Διημερίδα με θέμα: «Ψυχοσωματική Φροντίδα στον Καρκίνο: Ενσυναίσθηση, Κατανόηση και Επικοινωνία» που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2017 και θα φιλοξενηθεί στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή (Γραβιάς 6, Αθήνα)

H διημερίδα απευθύνεται σε ασθενείς, τις οικογένειές τους, στους γιατρούς, στους ψυχολόγους, στο νοσηλευτικό προσωπικό και σε φοιτητές των αντιστοίχων επαγγελμάτων αλλά και σε όσους θέλουν να ενημερωθούν και να βοηθήσουν τους στόχους του «ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ» Για την συμμετοχή σας στην διημερίδα απαιτείται εγγραφή στο www.pamemmazi.org.

«Στόχος της διημερίδας» συνεχίζει η κ. Τζαβάρα «είναι να αναδείξει την σημασία της ενσυναίσθησης σε όλα τα επίπεδα της ψυχοσωματικής φροντίδας και την ανάγκη μιας πολυδιάστατης ομαδικής προσέγγισης στις διάφορες φάσεις της νόσου και της αποθεραπείας της, εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες των εφήβων και των νέων ενηλίκων ασθενών. Να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το άγχος, την κατάθλιψη, τον ύπνο τους, τις παρενέργειες της θεραπείας και τις πιθανές εξελίξεις τις νόσου».

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ»,

«Πιστεύουμε ότι η ψυχική ενδυνάμωση και η ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους αλλά και των επαγγελματιών υγείας, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην αντιμετώπιση του καρκίνου» καταλήγει η κ. Ελένη Τζαβάρα.

Καλλιόπη Ασλανίδου

Print Friendly, PDF & Email2 thoughts on “Κάτι υπέροχοι άνθρωποι

  1. Τέσσυ Κατσάμπα

    Το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ αγγίζει την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας, την ανθρωπιά και την αγάπη που πολλες φορές κρύβεται κάτω από το καθημερινό στρες της ζωής. Η συμμετοχή μας σε τέτοιες δραστηριότητες που βοηθάνε το συνάνθρωπό μας βοηθάει κι εμάς. Αποδεχόμαστε τις δικές μας ατέλειες με την καλωσύνη κι που δείχνουμε στους άλλους. Όλη η Ελλάδα μας χρειάζεται αυτές τις συζητήσεις και τις προσπάθειες. Μπράβο στα νοσοκομεία που άνοιξαν την αγκαλιά τους στο ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ. Καλή επιτυχία στην ημερίδα του Οκτωβρίου!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων