ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Ν.Καραθανασόπουλος: «Το ΚΚΕ δεν αρνείται τον έλεγχο, γίνεται έλεγχος στα οικονομικά του και δημοσιεύει τους ισολογισμούς. Αυτό που έχει αρνηθεί ως κόμμα, είναι ότι δεν θα δώσουμε στη δημοσιότητα τη λίστα των χρηματοδοτών του».

Ο N.Καραθανασόπουλος  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Αχαΐας ΚΚΕ μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στην εκπομπή ‘ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ’, με τη Νόνη Καραγιάννη:

*Δημοσιογράφος: Στον ‘Ριζοσπάστη’ που έχω και μπροστά μου, διάβαζα την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου, είχαμε αντιδράσεις και επεισόδια από τους μεταλλωρύχους. Θα ήθελα σε όλη αυτή τη σύγκρουση της σύγκρουσης με την  el dorado,  το σχόλιο σας, τη θέση του ΚΚΕ:

«Είναι μία παλιά ιστορία με συνεχόμενες εναλλαγές. Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά κάτω από ανθρώπινες συνθήκες εργασίας,  με ικανοποιητικό επίπεδο αποδοχών και προστασία όσον αφορά στον χώρο της εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μετατρέπονται σε μπαλάκι ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καμία επιχειρηματική-επενδυτική δραστηριότητα, δεν μπορεί να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίες. Δεν τους έπιασε πόνος  να υπάρχουν θέσεις εργασίας. Η αφορμή γίνεται πάντοτε μέσα από το κέρδος εκμεταλλευόμενοι τους εργαζόμενους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές».

*Δημοσιογράφος: Σχετικά με το ζήτημα των δανείων των κομμάτων. Το ΚΚΕ έχει δάνεια και τα εξυπηρετεί;

«Τα δάνεια των κομμάτων είναι ένα μέρος του συνολικού δανεισμού και αυτό φάνηκε από την εξεταστική επιτροπή ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αξιοποίησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα για να έχουν εύκολη πρόσβαση στον δανεισμό χωρίς εγγυήσεις και ασφάλιση. Με αποτέλεσμα σήμερα να  χρωστάμε 200 εκατομ. το κάθε κόμμα. Το ΚΚΕ κατέφυγε στον δανεισμό, τα τελευταία χρόνια, που υπήρχαν δυσκολίες που είχαν να κάνουν με καινούργια ζητήματα της λειτουργίας του κόμματος.

Αυτός ο δανεισμός έχει περιοριστεί πάρα πολύ,  εξυπηρετείται και έχει διασφάλιση με υποθήκη ακίνητης περιουσίας του κόμματος ,γύρω στα 10 εκατομ. Βρισκόμαστε στη διαδικασία να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα, να ρυθμίσουμε το χρέος για να εξοφληθεί. Θέλουμε να απεμπλακούμε από τον τραπεζικό δανεισμό».

*Δημοσιογράφος: Είναι σημαντικό ότι εξυπηρετείται ο δανεισμός. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας στο οικονομικό προφίλ του κόμματος, είναι κάτι που δεν το συνηθίζει το ΚΚΕ:

«Ως κόμμα είμαστε καθαροί. Και γίνεται μία συζήτηση που δεν υπάρχει βάση. Το ΚΚΕ δεν αρνείται τον έλεγχο, γίνεται έλεγχος  στα οικονομικά του κόμματος και δημοσιεύει τους ισολογισμούς. Αυτό που έχει αρνηθεί ως κόμμα,  είναι ότι δεν θα δώσουμε στη δημοσιότητα τη λίστα των χρηματοδοτών του.

Κάθε μέρα ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ δημοσιεύει ονόματα που στηρίζουν με προσφορές το κόμμα, αλλά να τους παραδώσουμε τη λίστα με τα μέλη και τους χρηματοδότες, τον απλό κόσμο, είναι μία περίεργη εποχή».

*Δημοσιογράφος: Σε ότι αφορά τον απλό κόσμο πιθανόν, να το άκουγε κάποιος με κατανόηση. Υπάρχει ένας μύθος ότι μεταξύ των χρηματοδοτών του ΚΚΕ, υπάρχουν μεγάλα ονόματα του κεφαλαίου:

«Αν ήταν έτσι,αν υπήρχαν μεγάλα ονόματα του κεφαλαίου, τότε το ΚΚΕ  δεν θα είχε διαφορετική στάση απέναντι στο κεφάλαιο, στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες και δεύτερον δεν θα είχε οικονομικά προβλήματα με τη διαχείριση που έχει».

ΑΘΗΝΑ 9.84-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων