ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Αναβολή κινητοποίησης ΣΕΑ για το Ελληνικό

Την αναβολή της κινητοποίησης, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, του ΣΕΑ για την υπόθεση του έργου “Ανάπτυξη του μητροπολιτκού πόλου Ελληνικού – Άγιος Κοσμάς”, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι αναβάλλεται προς το παρόν η προγραμματισμένη για σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 4:30 μμ., κινητοποίηση του ΣΕΑ εν όψει της συζήτησης του θέματος «Έγκριση ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά» λόγω αιφνίδιας αναβολής της έκτακτης συνεδρίας του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Γίνεται φανερό το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εμπνευστές του σχεδίου να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης των σχεδίων για το «Ελληνικό», χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλέψεις του Αρχαιολογικού Νόμου. Είναι επίσης προφανές ότι οι όποιες «καθυστερήσεις» βαρύνουν αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να παρακάμψουν κάθε νόμιμη διαδικασία. Η μόνη εφικτή λύση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης είναι να συμπεριληφθεί άμεσα σε ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου στις περιοχές Αγίου Κοσμά, Ελληνικού, Αλίμου, όπως επιβάλλει ο νόμος, πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης για την έγκριση του ΣΟΑ.

Ο ΣΕΑ, έχοντας έγκαιρα και με σαφήνεια εκθέσει τις τεκμηριωμένες απόψεις του, που εδράζονται στην εφαρμογή των κείμενων διατάξεων και την ανάγκη ισότιμης αντιμετώπισης πολιτών και δυνάμει επενδυτών, παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί το ζήτημα εκ του σύνεγγυς.

Newsroom Αθήνα 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων