ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Αναβιώνουν οι αγώνες ταχύτητας σε Τατόι και Ρόδο

Τον Οκτώβριο αναβιώνουν οι θρυλικοί αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων σε Τατόι και Ρόδο μετά από 35 και 45 χρόνια αντίστοιχα. Πρόκειται για δύο αγώνες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου διότι τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 όλοι οι «μεγάλοι» του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού πέρασαν από εκεί. Μοσχούς, Παεσματζόγλου, Ραπτόπουλος, Ζαλμάς, Κοτζαμάνης, Φωτιάδης, «Πύραυλος», Μίχος, «Μαύρος», Καπετανάκης, Κόκκοτας, «Σιρόκο», «Ιαβάερης», «Αστερίξ», Σάλιαρης, «Λεωνίδας», «Μπούμπης», Σταθάκης, Μοσχούτης, Κορφιάτης, «Μέλας», αναμετρούνταν για την νίκη και το χειροκρότημα πιέζοντας στο όριο τα οχήματα ΄όπως τα Chevy 4640, Audi NSU, Gogomobil, Alfa Romeo Gulia, Jaguar, MGA, Sprint Veloce, Auto Union, Sunbeam, Stingray, Cooper S, Alpine Reanult A110, GTAm, Vette, Alfetta, Porsche 911, Opel Ascona, Stratos, Grac, Kadett, Escort Mexico.

Οι οδηγοί που θα συμμετέχουν στους δύο αγώνες σιρκουί θα αγωνιστούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο των Μαριτσών στη Ρόδο (το αρχικό όραμα των εμπνευστών της αναβίωσης ήταν ο αγώνας της Ρόδου να διεξαχθεί στους δρόμους γύρω από την μεσαιωνική πόλη).

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου το σωματείο «Διέλπις Περί Αγώνων» και η Startline με στόχο την παρουσίαση του οράματος για την αναβίωση των δύο αυτών σπουδαίων αγώνων, το κοινό υποδέχθηκε ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Αλέπης θυμίζοντας τους «μάχες» από το παρελθόν. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος της Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος στάθηκε στην αγάπη των κατοίκων του νησιού για τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και στην συμβολή τους για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και Πρόεδρος των Επιχειρηματιών Ελλάδος Βασίλης Αποστολόπουλος που αναφέρθηκε στην στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτύξει με το σωματείο «Διέλπις Περί Αγώνων» και στην προβολή της τοπικής κοινωνίας που επιτυγχάνεται μέσω των μεγάλων αθλητικών γεγονότων και ιδίως του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο εκπρόσωπος του σωματείου «Διέλπις Περί Αγώνων» Αθανάσιος Παθεοδώρου δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την επιτυχία του εγχειρήματος, αλλά και για την αίσια έκβαση που μπορεί να έχει η προσπάθεια της διεξαγωγής ενός αγώνα της Formula 1 στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους οργανωτές στους δύο αγώνες θα «τρέξουν» σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα χωρισμένα ανά κατηγορίες όπως είναι το Ενιαίο και η Formula Gloria. Όπως ήταν αναμενόμενο στην αναβίωση των αγώνων ταχύτητας σε Τατόι και Ρόδο θα υπάρξει κατηγορία και για τα ιστορικά αυτοκίνητα με τα οποία μάλιστα θα ανοίξει το event της Ρόδου. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 28 Οκτώβριου θα διεξαχθεί αγώνας regularity αρχικά κάτω από τα τείχη της πόλης και στη συνέχεια σε μια διαδρομή περίπου 40 χλμ. μέχρι τη Λίνδο.

Η διαδρομή στον αγώνα του Τατοίου είναι σχεδιασμένος από την αρχή στον κλασικό αεροδιάδρομο αφού η οικοδόμηση κτηρίων «εξαφάνισε» τη παλιά διαδρομή στο πίσω κομμάτι. Το θετικό για τους θεατές είναι πως στην νέα διαδρομή έχουν οπτική επαφή με ολόκληρη την «πίστα» η οποία έχει πλέον μήκος 3,65 χλμ. και αποτελείται από 18 στροφές. Η χάραξη της διαδρομής έγινε με γνώμονα την ασφάλεια (οδηγών και θεατών) και το θέαμα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν από τους διοργανωτές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Kων/νος Σιούμπουρας

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων